Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na gorące kanapki z szynką i serem zapiekane z sosem beszamelowym! Przekąska która zachwyca smakiem i prostotą! Tylko kilka składników! Szybko i smacznie!
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 115
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31275
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 410
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 115
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31275
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 410
Składniki
W rondelku rozpuszczamy masło. Do gorącego tłuszczu dodajemy mąkę i podsmażany przez chwilę ciągle mieszając. Dodajemy mleko i mieszamy, aż sos zgęstnieje. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
Dwie kromki chleba tostowego smarujemy przygotowanym sosem. Na jednej kromce rozsypujemy ser i układamy dwa plastry szynki. Przykrywamy drugą kromką, której wierzch smarujemy sosem i posypujemy serem.
Tak przygotowane kanapki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 10 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!