Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na gorące kanapki z szynką i serem zapiekane z sosem beszamelowym! Przekąska która zachwyca smakiem i prostotą! Tylko kilka składników! Szybko i smacznie!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10358
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5961
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5305
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12791
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10358
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5961
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5305
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12791
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Składniki
W rondelku rozpuszczamy masło. Do gorącego tłuszczu dodajemy mąkę i podsmażany przez chwilę ciągle mieszając. Dodajemy mleko i mieszamy, aż sos zgęstnieje. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
Dwie kromki chleba tostowego smarujemy przygotowanym sosem. Na jednej kromce rozsypujemy ser i układamy dwa plastry szynki. Przykrywamy drugą kromką, której wierzch smarujemy sosem i posypujemy serem.
Tak przygotowane kanapki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 10 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!