Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na gorące kanapki z szynką i serem zapiekane z sosem beszamelowym! Przekąska która zachwyca smakiem i prostotą! Tylko kilka składników! Szybko i smacznie!
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2770
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 425
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2324
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2770
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 425
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2324
Składniki
W rondelku rozpuszczamy masło. Do gorącego tłuszczu dodajemy mąkę i podsmażany przez chwilę ciągle mieszając. Dodajemy mleko i mieszamy, aż sos zgęstnieje. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
Dwie kromki chleba tostowego smarujemy przygotowanym sosem. Na jednej kromce rozsypujemy ser i układamy dwa plastry szynki. Przykrywamy drugą kromką, której wierzch smarujemy sosem i posypujemy serem.
Tak przygotowane kanapki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 10 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!