Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na gorące kanapki z szynką i serem zapiekane z sosem beszamelowym! Przekąska która zachwyca smakiem i prostotą! Tylko kilka składników! Szybko i smacznie!
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2737
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 222
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 237
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2737
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 222
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 237
Składniki
W rondelku rozpuszczamy masło. Do gorącego tłuszczu dodajemy mąkę i podsmażany przez chwilę ciągle mieszając. Dodajemy mleko i mieszamy, aż sos zgęstnieje. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
Dwie kromki chleba tostowego smarujemy przygotowanym sosem. Na jednej kromce rozsypujemy ser i układamy dwa plastry szynki. Przykrywamy drugą kromką, której wierzch smarujemy sosem i posypujemy serem.
Tak przygotowane kanapki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 10 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!