Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na gorące kanapki z szynką i serem zapiekane z sosem beszamelowym! Przekąska która zachwyca smakiem i prostotą! Tylko kilka składników! Szybko i smacznie!
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 21
Syrop z owoców pigwowca można dodawać zimą do herbaty zamiast drogich cytryn....
Odsłon: 19085
Ciasto francuskie ze śliwkami nawiązuje do klasycznych, francuskich wypieków...
Odsłon: 942
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 21
Syrop z owoców pigwowca można dodawać zimą do herbaty zamiast drogich cytryn....
Odsłon: 19085
Ciasto francuskie ze śliwkami nawiązuje do klasycznych, francuskich wypieków...
Odsłon: 942
Składniki
W rondelku rozpuszczamy masło. Do gorącego tłuszczu dodajemy mąkę i podsmażany przez chwilę ciągle mieszając. Dodajemy mleko i mieszamy, aż sos zgęstnieje. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
Dwie kromki chleba tostowego smarujemy przygotowanym sosem. Na jednej kromce rozsypujemy ser i układamy dwa plastry szynki. Przykrywamy drugą kromką, której wierzch smarujemy sosem i posypujemy serem.
Tak przygotowane kanapki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 10 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!