Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kanie cenione są ze względu na wyjątkowy smak . Jak przygotować kanie, by były najsmaczniejsze? U mnie cuda stwarza panierka mojego pomysłu, spróbujcie .
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25377
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19060
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 20667
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25377
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19060
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 20667
Składniki
PANIERKA. Siemię lniane, listki lubczyku i pietruszki mielimy w młynku do kawy i mieszamy pół na pół z bułką tartą. Grzyby dokładnie oczyszczamy i usuwamy nóżki, tak by pozostały same kapelusze.
W miseczce roztrzepujemy widelcem jajko z mlekiem, doprawiamy solą i pieprzem. Na talerzyku rozsypujemy gotową panierkę. Kanie oprószamy mąką, potem obtaczamy z obydwu stron w jajku, a następnie w panierce.
Na grubej patelni rozgrzewamy olej i smażymy grzyby z każdej strony po około 3-4 minuty aż będą rumiane. Można ozdobić kotlety listkami natki pietruszki. Podajemy od razu po zdjęciu z patelni. Chrupkość i smak gwarantowane.