Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kanie cenione są ze względu na wyjątkowy smak . Jak przygotować kanie, by były najsmaczniejsze? U mnie cuda stwarza panierka mojego pomysłu, spróbujcie .
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4387
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11919
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6791
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4387
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11919
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6791
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Składniki
PANIERKA. Siemię lniane, listki lubczyku i pietruszki mielimy w młynku do kawy i mieszamy pół na pół z bułką tartą. Grzyby dokładnie oczyszczamy i usuwamy nóżki, tak by pozostały same kapelusze.
W miseczce roztrzepujemy widelcem jajko z mlekiem, doprawiamy solą i pieprzem. Na talerzyku rozsypujemy gotową panierkę. Kanie oprószamy mąką, potem obtaczamy z obydwu stron w jajku, a następnie w panierce.
Na grubej patelni rozgrzewamy olej i smażymy grzyby z każdej strony po około 3-4 minuty aż będą rumiane. Można ozdobić kotlety listkami natki pietruszki. Podajemy od razu po zdjęciu z patelni. Chrupkość i smak gwarantowane.