Do góry

Dania główne Przepis na:

Kanie a'la schabowe w mojej panierce

Kanie a'la schabowe w mojej panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 834 Ocena: 17064

Dodano:

Odsłon: 19434

Kanie cenione są ze względu na wyjątkowy smak . Jak przygotować kanie, by były najsmaczniejsze? U mnie cuda stwarza panierka mojego pomysłu, spróbujcie .

Składniki

  • 2 kapelusze kani
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki mleka
  • zmielone siemię lniane 2 czubate łyżki
  • bułka tarta 2 czubate łyżki
  • kilka listków świeżego lubczyku
  • gałązka natki pietruszki + kilka listków do dekoracji
  • sól, pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kanie a'la schabowe w mojej panierce

Przygotowanie

  1. PANIERKA.
    Siemię lniane, listki lubczyku i pietruszki mielimy w młynku do kawy i mieszamy pół na pół z bułką tartą.

    Grzyby dokładnie oczyszczamy i usuwamy nóżki, tak by pozostały same kapelusze.

  2. W miseczce roztrzepujemy widelcem jajko z mlekiem, doprawiamy solą i pieprzem. Na talerzyku rozsypujemy gotową panierkę.
    Kanie oprószamy mąką, potem obtaczamy z obydwu stron w jajku, a następnie w panierce.

  3. Na grubej patelni rozgrzewamy olej i smażymy grzyby z każdej strony po około 3-4 minuty aż będą rumiane.
    Można ozdobić kotlety listkami natki pietruszki.
    Podajemy od razu po zdjęciu z patelni.
    Chrupkość i smak gwarantowane.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

KORAL 20 września 2017 Szkoda że wszystkie zjedliśmy, bo słyszałam że można z nich zrobić dobre flaczki......
Nevermore dziękuję :)
Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 20 września 2017 Kanie ... czas na nie chciałoby się powiedzieć ;)
Ile osób, tyle przepisów. U nas bardziej na ostro z dodatkiem papryczek chilli :)
Pychotka z dodatkiem młodych ziemniaków i surówki ze świeżych warzyw :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń