Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapsalony holenderskie to pyszna kompozycja domowych frytek, kurczaka i orzeźwiającej sałatki. Przepis pochodzi z 467. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Gotowane klopsiki ,doskonałe na obiad , proste do wykonania i smaczne . Sycą...
Odsłon: 14205
Jeśli lubicie street food, z pewnością przypadnie wam do gustu przepis na hol...
Odsłon: 917
Pyszne, chrupiące ciasteczka idealne do popołudniowej kawki oraz na różne oka...
Odsłon: 1015
Węgierska ostra pasta paprykowa to jeden z moich ulubionych dodatków do mięs....
Odsłon: 16
Pyszne pierogi z nadzieniem z białego sera i bananów, polane masełkiem i bułk...
Odsłon: 673
Moje ulubione. Lubię pierogi, z każdym farszem, ale ten jest dla mnie najleps...
Odsłon: 3082
Pyszne, chrupiące ciasteczka idealne do popołudniowej kawki oraz na różne oka...
Odsłon: 1015
Węgierska ostra pasta paprykowa to jeden z moich ulubionych dodatków do mięs....
Odsłon: 16
Pyszne pierogi z nadzieniem z białego sera i bananów, polane masełkiem i bułk...
Odsłon: 673
Moje ulubione. Lubię pierogi, z każdym farszem, ale ten jest dla mnie najleps...
Odsłon: 3082
Składniki
Filety pokroić w kostkę. Przełożyć do miski i oprószyć mieszanką przypraw. Wlać olej. Wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki.
Ziemniaki obrać i pokroić na grube frytki. Włożyć do miski z zimną wodą, przepłukać i odcedzić. Czynność powtórzyć 3-4 razy. Ponownie zalać wodą, posłodzić cukrem pudrem i odstawić na kilka minut. Wyłowić i osuszyć. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Posolić i skropić olejem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i upiec na złoty kolor (po 20 minutach, czyli mniej więcej w połowie pieczenia, przewrócić na drugą stronę).
Do jogurtu dodać majonez, sok z cytryny i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Kapustę poszatkować lub pokroić. Pomidorki przekroić na pół. Ogórka i cebulę pokroić w plasterki. Wszystko wymieszać z łyżką sosu czosnkowego.
Zamarynowane mięso usmażyć na patelni.
Na spodzie aluminiowych foremek do pasztetu ułożyć frytki i kurczaka. Na mięso zetrzeć ser żółty i na 10 minut wstawić do piekarnika z włączoną funkcją grillowania (190-200 st. C).
Nałożyć sałatkę. Udekorować plasterkami ogórka i połówkami pomidorków. Podawać z sosem czosnkowym.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Schab w sosie paprykowym
Dania główne
Tosty francuskie - słodkie i wytrawne
Dania główne
Mehari zushi - mniej znane japońskie sushi
Dania główne
Hamburger wołowy domowy
Schab w sosie paprykowym
Węgierska ostra pasta paprykowa to jeden z moich ulubionych dodatków do mięs....
Odsłon: 16
Tosty francuskie - słodkie i wytrawne
Tosty francuskie są znane na całym świecie. To niezwykle smaczne danie nadaje...
Odsłon: 45