Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siekane drobiowe kotlety z papryką, przykryte młodą kapustą, zapiekane w piekarniku
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 4
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 20
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 4
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 20
Składniki
1. Kapustę drobno szatkujemy, marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach, warzywa zalewamy wodą, dodajemy Vegetę i gotujemy 2. Pod koniec gotowania wlewamy ocet i zagęszczamy mąką (1 łyżka) rozrobioną w niewielkiej ilości wody, chwilkę gotujemy i odstawiamy na bok
3. Mięso kroimy w drobno kostkę, przekładamy do miski i wbijamy jajka, wsypujemy mąki (4 łyżki mąki ziemniaczanej i 4 łyżki maki pszennej), sól, paprykę ostrą, dodajemy drobno pokrojoną paprykę czerwoną oraz wlewamy ketchup. Dokładnie mieszamy
4. Dużą łyżką nakładamy na rozgrzany olej w kształcie kotleta schabowego i smażymy z obu stron
5. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia 6. Na każdy kotlet kładziemy kapustę i posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem 7. Zapiekamy w 180 ° C do chwili rozpuszczenia się sera
8. Kotlety gotowe 9. Smacznego