Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siekane drobiowe kotlety z papryką, przykryte młodą kapustą, zapiekane w piekarniku
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 247
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9505
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1008
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 247
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9505
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1008
Składniki
1. Kapustę drobno szatkujemy, marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach, warzywa zalewamy wodą, dodajemy Vegetę i gotujemy 2. Pod koniec gotowania wlewamy ocet i zagęszczamy mąką (1 łyżka) rozrobioną w niewielkiej ilości wody, chwilkę gotujemy i odstawiamy na bok
3. Mięso kroimy w drobno kostkę, przekładamy do miski i wbijamy jajka, wsypujemy mąki (4 łyżki mąki ziemniaczanej i 4 łyżki maki pszennej), sól, paprykę ostrą, dodajemy drobno pokrojoną paprykę czerwoną oraz wlewamy ketchup. Dokładnie mieszamy
4. Dużą łyżką nakładamy na rozgrzany olej w kształcie kotleta schabowego i smażymy z obu stron
5. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia 6. Na każdy kotlet kładziemy kapustę i posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem 7. Zapiekamy w 180 ° C do chwili rozpuszczenia się sera
8. Kotlety gotowe 9. Smacznego