Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 919 Ocena: 10731
Dodano: 25.05.2020
Odsłon: 6742
5-6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
1. Kapustę drobno szatkujemy, marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach, warzywa zalewamy wodą, dodajemy Vegetę i gotujemy
2. Pod koniec gotowania wlewamy ocet i zagęszczamy mąką (1 łyżka) rozrobioną w niewielkiej ilości wody, chwilkę gotujemy i odstawiamy na bok
3. Mięso kroimy w drobno kostkę, przekładamy do miski i wbijamy jajka, wsypujemy mąki (4 łyżki mąki ziemniaczanej i 4 łyżki maki pszennej), sól, paprykę ostrą, dodajemy drobno pokrojoną paprykę czerwoną oraz wlewamy ketchup. Dokładnie mieszamy
4. Dużą łyżką nakładamy na rozgrzany olej w kształcie kotleta schabowego i smażymy z obu stron
5. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
6. Na każdy kotlet kładziemy kapustę i posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem
7. Zapiekamy w 180 ° C do chwili rozpuszczenia się sera
8. Kotlety gotowe
9. Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

KORAL 29 maja 2020Zgłoś do usunięcia
Bardzo fajny pomysł i świetne wykonanie :)3 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 27 maja 2020Zgłoś do usunięcia
Wygladaja bardzo apetycznie3 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 25 maja 2020Zgłoś do usunięcia
PYCHOTKA :))Biorę wcześniej, bo jeszcze mi zabraknie ;p Odpowiedzi: 4 ▼
0 Kto głosował? | Odpowiedz