Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe, łatwe w przygotowaniu.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 965
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 965
Składniki
Zagotować 1 i 1/2 litra wody, włożyć pokrojoną kapustę, liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz do smaku. Po 5 min. od zagotowania dodać pokrojone w kostkę warzywa i gotować kolejne 5 min. Przesmażyć na patelni mięso mielone z drobno posiekaną cebulą, pokrojoną w pół plasterki kiełbasą i kminkiem . Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i przesmażoną wędlinę z mięsem. Gotować ok. 20 min. do miękkości ziemniaków. Dodać pomidory z puszki, cukier i natkę pietruszki i koperku i przegotować.