Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe, łatwe w przygotowaniu.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4867
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13209
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5786
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7422
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4867
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13209
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5786
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7422
Składniki
Zagotować 1 i 1/2 litra wody, włożyć pokrojoną kapustę, liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz do smaku. Po 5 min. od zagotowania dodać pokrojone w kostkę warzywa i gotować kolejne 5 min. Przesmażyć na patelni mięso mielone z drobno posiekaną cebulą, pokrojoną w pół plasterki kiełbasą i kminkiem . Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i przesmażoną wędlinę z mięsem. Gotować ok. 20 min. do miękkości ziemniaków. Dodać pomidory z puszki, cukier i natkę pietruszki i koperku i przegotować.