Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiejskie jadło jest najlepsze.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11881
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16177
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5147
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11881
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16177
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5147
Składniki
Wykonanie: W garnku zagotować wodę z olejem, wsypać ryż, posolić i ugotować na sypko. Cebulę obrać, posiekać i przysmażyć na maśle razem z pieczarkami. Kapustę ugotować na miękko, dodać ryż, pokrojoną kiełbasę, przysmażoną cebulę i pieczarki, przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką słodką. Zaciągnąć śmietaną, zagotować, posypać natką pietruszki i podawać z pieczywem lub całymi ziemniakami.