Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta do przygotowania. Pyszna i bardzo sycąca. Moi najniżsi bardzo ją lubią. Taka zupę pamiętam z dzieciństwa. Najczęściej przygotowuję ja gdy zostanie mi rosół z wcześniejszego obiadu.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1003
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4785
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3294
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1003
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4785
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3294
Składniki
Pokrojone warzywa gotujemy w rosole. Kapustę odciskami, możemy też przepłukać i podsmażamy. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy kapustę i gotujemy na wolnym ogniu ok 10-15 min. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i zabielamy śmietaną. Jeśli jest potrzeba doprawiamy do smaku według uznania. Smacznego! Rada: Jeśli z rosołu zostało nam mięso to możemy drobno pokroić i dodać.