Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta do przygotowania. Pyszna i bardzo sycąca. Moi najniżsi bardzo ją lubią. Taka zupę pamiętam z dzieciństwa. Najczęściej przygotowuję ja gdy zostanie mi rosół z wcześniejszego obiadu.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 434
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2778
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14495
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 434
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2778
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14495
Składniki
Pokrojone warzywa gotujemy w rosole. Kapustę odciskami, możemy też przepłukać i podsmażamy. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy kapustę i gotujemy na wolnym ogniu ok 10-15 min. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i zabielamy śmietaną. Jeśli jest potrzeba doprawiamy do smaku według uznania. Smacznego! Rada: Jeśli z rosołu zostało nam mięso to możemy drobno pokroić i dodać.