Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra syta przykwaskowa zupa. W sam raz na zimę:))
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14075
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1621
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16030
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6448
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14075
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1621
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16030
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6448
Składniki
kości obgotować aż mięsko będzie miękkie
wyciągamy kości i studzimy i obieramy z mięska
miesko wrzucamy do wody w której gotowaliśmy kości
dodajemy pokrojoną surową kapustę, pokrojoną w plasterki marchew, pietruszkę, seler, por
gotujemy aż warzywa będą miękkie
dodajemy kapuste kiszona
przyprawiamy pieprzem, solą, liściem laurowym i przyprawa do zup
dodajemy troche przecieru pomidorowego
dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek
gotujemy wszystko aż kapusta kiszone bedzie miękka
na koniec doprawiamy zupę śmietaną.
Ja podaję kapuśniak z ziemniaczkami polanymi stopioną słoninką i podsmażoną kiełbaską.
SMACZNEGO