Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 124 Ocena: 4069
Dodano: 03.02.2010
Odsłon: 17953
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
kości obgotować aż mięsko będzie miękkie
wyciągamy kości i studzimy i obieramy z mięska
miesko wrzucamy do wody w której gotowaliśmy kości
dodajemy pokrojoną surową kapustę, pokrojoną w plasterki marchew, pietruszkę, seler, por
gotujemy aż warzywa będą miękkie
dodajemy kapuste kiszona
przyprawiamy pieprzem, solą, liściem laurowym i przyprawa do zup
dodajemy troche przecieru pomidorowego
dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek
gotujemy wszystko aż kapusta kiszone bedzie miękka
na koniec doprawiamy zupę śmietaną.
Ja podaję kapuśniak z ziemniaczkami polanymi stopioną słoninką i podsmażoną kiełbaską.
SMACZNEGO
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

cytryna 03 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Naprawde super,też tak robie .Syn nigdy nie lubił zup,a ta w takim podaniu poprostu mu smakuje.Pozdrawiam7 Kto głosował? | Odpowiedz