Do góry

Dania główne Przepis na:

KAPUŚNIAK

KAPUŚNIAK

Autor:

Przepisów i artykułów: 124 Ocena: 4133

Dodano:

Odsłon: 18281

Dobra syta przykwaskowa zupa. W sam raz na zimę:))

Składniki

  • woda
  • kości na zupę wędzone
  • kielbasa
  • kawałek boczku
  • kapusta zwykła
  • kapusta kiszona
  • marchew
  • pietruszka
  • seler
  • por
  • przecier pomodorowy
  • śmietana do zupy
  • pieprz
  • sól
  • liść laurowy
  • przyprawa do zup w płynie
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
KAPUŚNIAK

Przygotowanie

  1. kości obgotować aż mięsko będzie miękkie

  2. wyciągamy kości i studzimy i obieramy z mięska

  3. miesko wrzucamy do wody w której gotowaliśmy kości

  4. dodajemy pokrojoną surową kapustę, pokrojoną w plasterki marchew, pietruszkę, seler, por

  5. gotujemy aż warzywa będą miękkie

  6. dodajemy kapuste kiszona

  7. przyprawiamy pieprzem, solą, liściem laurowym i przyprawa do zup

  8. dodajemy troche przecieru pomidorowego

  9. dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek

  10. gotujemy wszystko aż kapusta kiszone bedzie miękka

  11. na koniec doprawiamy zupę śmietaną.

  12. Ja podaję kapuśniak z ziemniaczkami polanymi stopioną słoninką i podsmażoną kiełbaską.

  13. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

cytryna 03 lutego 2010 Naprawde super,też tak robie .Syn nigdy nie lubił zup,a ta w takim podaniu poprostu mu smakuje.Pozdrawiam

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń