Dobra syta przykwaskowa zupa. W sam raz na zimę:))
KAPUŚNIAK
Składniki
- woda
- kości na zupę wędzone
- kielbasa
- kawałek boczku
- kapusta zwykła
- kapusta kiszona
- marchew
- pietruszka
- seler
- por
- przecier pomodorowy
- śmietana do zupy
- pieprz
- sól
- liść laurowy
- przyprawa do zup w płynie
Składniki
- woda
- kości na zupę wędzone
- kielbasa
- kawałek boczku
- kapusta zwykła
- kapusta kiszona
- marchew
- pietruszka
- seler
- por
- przecier pomodorowy
- śmietana do zupy
- pieprz
- sól
- liść laurowy
- przyprawa do zup w płynie

Etapy przygotowania
kości obgotować aż mięsko będzie miękkie
wyciągamy kości i studzimy i obieramy z mięska
miesko wrzucamy do wody w której gotowaliśmy kości
dodajemy pokrojoną surową kapustę, pokrojoną w plasterki marchew, pietruszkę, seler, por
gotujemy aż warzywa będą miękkie
dodajemy kapuste kiszona
przyprawiamy pieprzem, solą, liściem laurowym i przyprawa do zup
dodajemy troche przecieru pomidorowego
dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek
gotujemy wszystko aż kapusta kiszone bedzie miękka
na koniec doprawiamy zupę śmietaną.
Ja podaję kapuśniak z ziemniaczkami polanymi stopioną słoninką i podsmażoną kiełbaską.
SMACZNEGO
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Czekoladowe marzenie to deser, który będzie śnił się po nocach każdemu miłośn...
Odsłon: 10943

Przepis dnia
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 1996
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Halloween
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Kremy
- Babeczki
Odsłon: 101
Ostatnio komentowane przepisy

Czekoladowe marzenie to deser, który będzie śnił się po nocach każdemu miłośn...
Odsłon: 10943

Przepis dnia
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 1996
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Halloween
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Kremy
- Babeczki
Odsłon: 101



Składniki
- woda
- kości na zupę wędzone
- kielbasa
- kawałek boczku
- kapusta zwykła
- kapusta kiszona
- marchew
- pietruszka
- seler
- por
- przecier pomodorowy
- śmietana do zupy
- pieprz
- sól
- liść laurowy
- przyprawa do zup w płynie
kości obgotować aż mięsko będzie miękkie
wyciągamy kości i studzimy i obieramy z mięska
miesko wrzucamy do wody w której gotowaliśmy kości
dodajemy pokrojoną surową kapustę, pokrojoną w plasterki marchew, pietruszkę, seler, por
gotujemy aż warzywa będą miękkie
dodajemy kapuste kiszona
przyprawiamy pieprzem, solą, liściem laurowym i przyprawa do zup
dodajemy troche przecieru pomidorowego
dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek
gotujemy wszystko aż kapusta kiszone bedzie miękka
na koniec doprawiamy zupę śmietaną.
Ja podaję kapuśniak z ziemniaczkami polanymi stopioną słoninką i podsmażoną kiełbaską.
SMACZNEGO
Naprawde super,też tak robie .Syn nigdy nie lubił zup,a ta w takim podaniu poprostu mu smakuje.Pozdrawiam