Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra syta przykwaskowa zupa. W sam raz na zimę:))
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1434
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5951
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8876
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18753
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1434
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5951
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8876
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18753
Składniki
kości obgotować aż mięsko będzie miękkie
wyciągamy kości i studzimy i obieramy z mięska
miesko wrzucamy do wody w której gotowaliśmy kości
dodajemy pokrojoną surową kapustę, pokrojoną w plasterki marchew, pietruszkę, seler, por
gotujemy aż warzywa będą miękkie
dodajemy kapuste kiszona
przyprawiamy pieprzem, solą, liściem laurowym i przyprawa do zup
dodajemy troche przecieru pomidorowego
dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek
gotujemy wszystko aż kapusta kiszone bedzie miękka
na koniec doprawiamy zupę śmietaną.
Ja podaję kapuśniak z ziemniaczkami polanymi stopioną słoninką i podsmażoną kiełbaską.
SMACZNEGO