Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra syta przykwaskowa zupa. W sam raz na zimę:))
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10903
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4860
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 986
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9359
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1390
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10903
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4860
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 986
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9359
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1390
Składniki
kości obgotować aż mięsko będzie miękkie
wyciągamy kości i studzimy i obieramy z mięska
miesko wrzucamy do wody w której gotowaliśmy kości
dodajemy pokrojoną surową kapustę, pokrojoną w plasterki marchew, pietruszkę, seler, por
gotujemy aż warzywa będą miękkie
dodajemy kapuste kiszona
przyprawiamy pieprzem, solą, liściem laurowym i przyprawa do zup
dodajemy troche przecieru pomidorowego
dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek
gotujemy wszystko aż kapusta kiszone bedzie miękka
na koniec doprawiamy zupę śmietaną.
Ja podaję kapuśniak z ziemniaczkami polanymi stopioną słoninką i podsmażoną kiełbaską.
SMACZNEGO