Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kapuśniaki to pomysł na szybki obiad, na wieczór robimy ciasto i farsz, a po powrocie kończymy kapuśniaki i mamy gotowy obiad, z tego samego ciasta robię też paszteciki z mięsem
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 120
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 72
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 120
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 72
Składniki
1. mąkę wysypać na stolnicę, dodać proszek do pieczenia i 1/2 łyżeczki soli, dodać margarynę, posiekać nożem, wbić jajka i dodać śmietanę, szybko zagnieść ciasto, włożyć do lodówki, 2. kapustę obgotować krótko, trochę przesiekać, 3. grzyby suszone namoczyć, ugotować, 4. cebulę posiekać, podsmażyć na oleju, dodać pokrojone drobno pieczarki i ugotowane grzyby, dusić do odparowania płynu, doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym, 5. ciasto rozwałkować na prostokąt, na brzegu ułożyć wałek farszu, zawinąć ciasto, odciąć, pokroić na kawałki, posmarować rozmąconym jajkiem, piec ok 23 min w 190 st, podawać z barszczykiem smacznego