Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatkiem pysznej kiełbasy. Jest delikatna, jedwabista, smaczna. Można podać ją z ziemniakami lub z chlebem.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3095
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 468
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2671
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3095
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 468
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2671
Składniki
Cebulę posiekać, boczek pokroić w kostkę. Kapustę oczyścić i poszatkować. Na średnim ogniu rozgrzać olej. Dodać cebulę i smażyć do momentu zarumienienia. Dodać boczek, podsmażyć. Następnie dodać kapustę, zalać wodą (tak by ją przykryła), doprawić liściem laurowym, zielem angielskim, kminkiem i majerankiem.
Gotować bez przykrycia do momentu, gdy kapusta stanie się miękka i prawie płynna, a woda odparuje. Kapustę doprawić do smaku i odłożyć.
Kiełbaski przekroić wzdłuż i ponacinać, a następnie zrumienić na osobnej patelni - należy je przewracać co jakiś czas. Kiełbaski podawać wyłożone na kapuście.