Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie kapustę ? Jak ją połączycie z mięsem to wyjdzie coś na podobieństwo bigosu
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 478
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 204
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 478
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 204
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Kapustę umyłem, usunąłem uszkodzone liście z wierzchu, poszatkowałem dość grubo. Poszatkowaną kapustę umyłem i przecedziłem przez duże sito. Karkówkę pokrojoną w kawałki, polędwiczkę także, mięsa smażyłem na małym ogniu z łyżką smalcu.. Pokroiłem cebulę w kostkę i szalotki w talarki, wrzuciłem na patelnię. Smażyłem do czasu, aż cebula ładnie się zeszkliła. Przygotowałem garnek na kapustę. Wlałem trochę wody na dno (ok.2 szklanki) wrzuciłem do niego kapustę, dodałem zawartość patelni odsączając tłuszcz. Kiełbasę pokroiłem w plasterki. Również dodałem do kapusty. Zagotowałem. Dodałem do kapusty koncentrat pomidorowy, pokrojone namoczone wcześniej prawdziwki ( wraz z wodą z moczenia ), sól, pieprz, ziele, listki laurowe, cukier i pozostałe przyprawy. Gotowałem, aż kapusta zrobiła się miękka.