Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie kapustę ? Jak ją połączycie z mięsem to wyjdzie coś na podobieństwo bigosu
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 244
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 122
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 620
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 244
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 122
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 620
Składniki
Kapustę umyłem, usunąłem uszkodzone liście z wierzchu, poszatkowałem dość grubo. Poszatkowaną kapustę umyłem i przecedziłem przez duże sito. Karkówkę pokrojoną w kawałki, polędwiczkę także, mięsa smażyłem na małym ogniu z łyżką smalcu.. Pokroiłem cebulę w kostkę i szalotki w talarki, wrzuciłem na patelnię. Smażyłem do czasu, aż cebula ładnie się zeszkliła. Przygotowałem garnek na kapustę. Wlałem trochę wody na dno (ok.2 szklanki) wrzuciłem do niego kapustę, dodałem zawartość patelni odsączając tłuszcz. Kiełbasę pokroiłem w plasterki. Również dodałem do kapusty. Zagotowałem. Dodałem do kapusty koncentrat pomidorowy, pokrojone namoczone wcześniej prawdziwki ( wraz z wodą z moczenia ), sól, pieprz, ziele, listki laurowe, cukier i pozostałe przyprawy. Gotowałem, aż kapusta zrobiła się miękka.