Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta wiosenna potrawa doskonale smakuje z młodymi ziemniaczkami
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3832
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 980
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34225
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 573
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3832
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 980
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34225
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 573
Składniki
Cebule siekamy w drobną kostkę i podsmażamy na rumiano. Kiełbasę kroimy w kostkę i również podsmażamy.
Kapustę drobno szatkujemy, dodajemy do niej marchewkę startą na tarce o grubych oczkach. Całość sparzamy gorącą wodą, którą później wylewamy. Kapustę przekładamy do garnka, dodajemy niej ziele angielskie oraz liście laurowe i wlewamy do niedużą ilość wody. Całość gotujemy ok. 20 minut. Po tym czasie, do kapusty dolewamy sok wyciśnięty z ½ cytryny oraz dodajemy podsmażoną cebulę i kiełbasę. Gotujemy potrawę do miękkości.
Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy do niego mąkę i dokładnie mieszamy. Gdy mąką się zarumieni, przelewamy zasmażkę do ugotowanej kapusty i dokładnie mieszamy. Dodajemy do potrawy posiekany drobno koperek i doprawiamy solą i pieprzem, ewentualnie można dodać odrobinę cukru.