Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapusta młoda na gęsto

Kapusta młoda na gęsto

Autor:

Przepisów i artykułów: 1611 Ocena: 23059

Dodano:

Odsłon: 690

Młoda kapusta z pierwszymi nowalijkami i młodymi ziemniaczkami ugotowana z drobiowym mięsem, kiełbasą śląską i pomidorami.

Składniki

  • młoda kapusta 1 główka
  • marchew 1 szt.
  • ziemniaki 3 szt.
  • pomidory krojone 1 puszka
  • koper 1 pęczek
  • natka pietruszki 1 pęczek
  • lubczyk świeży lub mrożony
  • kiełbasa śląska 2 szt.
  • filet z kurczaka 1 podwójny
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • domowa pasta rosołowa 1 łyżka
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kapusta młoda na gęsto

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy, marchew i ziemniaki kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa gotujemy 1 litrze wody. W między czasie kroimy w kawałki wymyte filety z kurczaka i kiełbaski śląskie. Gdy ziemniaki i marchew będą miękkie, dodajemy pokrojony filet i kiełbaski, mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu 20 minut. Kroimy natkę pietruszki, koper i lubczyk na drobno, dodajemy do gotujących się składników, mieszamy i dodajemy pomidory z puszki. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy kilka minut. Kapustę podajemy na gorąco z pieczywem.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń