Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta z pierwszymi nowalijkami i młodymi ziemniaczkami ugotowana z drobiowym mięsem, kiełbasą śląską i pomidorami.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11863
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16101
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5110
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11863
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16101
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5110
Składniki
Kapustę szatkujemy, marchew i ziemniaki kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa gotujemy 1 litrze wody. W między czasie kroimy w kawałki wymyte filety z kurczaka i kiełbaski śląskie. Gdy ziemniaki i marchew będą miękkie, dodajemy pokrojony filet i kiełbaski, mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu 20 minut. Kroimy natkę pietruszki, koper i lubczyk na drobno, dodajemy do gotujących się składników, mieszamy i dodajemy pomidory z puszki. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy kilka minut. Kapustę podajemy na gorąco z pieczywem. Smacznego !!!