Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapusta z grochem

Kapusta z grochem

Autor:

Przepisów i artykułów: 386 Ocena: 5237

Dodano:

Odsłon: 373

kapusta na masełku, wersja wegetariańska, dla mojej córki, pyszna

Składniki

  • kapusta biała 2 kg
  • fasola biała 30 dag
  • ziemniaki 2 szt
  • marchewka 1 szt
  • seler kawałek
  • grzyby suszone garśc
  • liść laurowy
  • masło 1 łyżka
  • mąka 1 łyżka
  • pomidor 1 szt
  • sol, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kapusta z grochem

Przygotowanie

  1. 1. fasole wypłukać, namoczyć na kilka godzin w zimnej wodzie (najlepiej na noc), gotować w tej samej wodzie,
    2. kapustę poszatkować drobno, zalać wodą, lekko osoloc, gotować do miekkości, odcedzić,
    3. gdy fasola zmieknie dodać namoczone i wypłukane grzyby, marchewkę, selera i ziemniaki, posolić, dodać liśc laurowy,
    gdy fasola i warzywa bedą miękkie, odlać z nich płyn do kapusty, warzywa zgnieść tłuczkiem, dodać do kapusty,
    4. rozgrzać masło, dodać mąkę, lekko zrumienić, dodać do kapusty, wymieszać, doprawić solą i pieprzem, mocno podgrzac,




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń