Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 429 Ocena: 6112
Dodano: 11.02.2020
Odsłon: 2426
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
1. fasole wypłukać, namoczyć na kilka godzin w zimnej wodzie (najlepiej na noc), gotować w tej samej wodzie,
2. kapustę poszatkować drobno, zalać wodą, lekko osoloc, gotować do miekkości, odcedzić,
3. gdy fasola zmieknie dodać namoczone i wypłukane grzyby, marchewkę, selera i ziemniaki, posolić, dodać liśc laurowy,
gdy fasola i warzywa bedą miękkie, odlać z nich płyn do kapusty, warzywa zgnieść tłuczkiem, dodać do kapusty,
4. rozgrzać masło, dodać mąkę, lekko zrumienić, dodać do kapusty, wymieszać, doprawić solą i pieprzem, mocno podgrzac,
smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Maudie 11 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Pycha:)2 Kto głosował? | Odpowiedz