Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kapusta na masełku, wersja wegetariańska, dla mojej córki, pyszna
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po u...
Odsłon: 7136
Szybki posiłek, który sprawia radochę w szczególności dzieciom.
Odsłon: 26
Dziś sławetne (tam skąd pochodzi choć w Europie mało znane) ATAPAKUA - Gula...
Odsłon: 38
Przepis na tę miksturę dała mi tydzień temu moja koleżanka z pracy, prawdziwa...
Odsłon: 39
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po u...
Odsłon: 7136
Szybki posiłek, który sprawia radochę w szczególności dzieciom.
Odsłon: 26
Dziś sławetne (tam skąd pochodzi choć w Europie mało znane) ATAPAKUA - Gula...
Odsłon: 38
Przepis na tę miksturę dała mi tydzień temu moja koleżanka z pracy, prawdziwa...
Odsłon: 39
Składniki
1. fasole wypłukać, namoczyć na kilka godzin w zimnej wodzie (najlepiej na noc), gotować w tej samej wodzie, 2. kapustę poszatkować drobno, zalać wodą, lekko osoloc, gotować do miekkości, odcedzić, 3. gdy fasola zmieknie dodać namoczone i wypłukane grzyby, marchewkę, selera i ziemniaki, posolić, dodać liśc laurowy, gdy fasola i warzywa bedą miękkie, odlać z nich płyn do kapusty, warzywa zgnieść tłuczkiem, dodać do kapusty, 4. rozgrzać masło, dodać mąkę, lekko zrumienić, dodać do kapusty, wymieszać, doprawić solą i pieprzem, mocno podgrzac, smacznego