Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta, groch i ziemniaki przyprawione marynowanymi grzybkami, przepyszny smak z mojego dzieciństwa.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2926
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1080
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1149
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 298
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2870
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2926
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1080
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1149
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 298
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2870
Składniki
Ziemniaki i groch ugotować razem w jednym garnku, mieszając od czasu do czasu aby się nie przypaliło. Ugotować do miękkości, ma być dość gęste, jeżeli jest nadmiar wody to odcedzamy, utłuc tłuczkiem do ziemniaków na gładką papkę. Kapustę drobno poszatkować, ugotować w oddzielnym garnku do miękkości, odcedzić. Kapustę dodać do ziemniaków z grochem. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju, dodać do kapusty.Dodać odcedzone z zalewy grzyby marynowane z przyprawami ze słoika, sól, pieprz. Całość dokładnie wymieszać i dobrze podgrzać.