Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapusta z grochem i ziemniakami

Kapusta z grochem i ziemniakami

Autor:

Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 1026

Dodano:

Odsłon: 2306

Kapusta, groch i ziemniaki przyprawione marynowanymi grzybkami, przepyszny smak z mojego dzieciństwa.

Składniki

  • Kapusta biała 1/2 główki
  • Ziemniaki 1 kg
  • Groch łuskany 1/2 kg
  • Cebula 1 szt, olej do smażenia cebuli
  • Grzyby marynowane 1 słoik
  • Sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki i groch ugotować razem w jednym garnku, mieszając od czasu do czasu aby się nie przypaliło. Ugotować do miękkości, ma być dość gęste, jeżeli jest nadmiar wody to odcedzamy, utłuc tłuczkiem do ziemniaków na gładką papkę.

    Kapustę drobno poszatkować, ugotować w oddzielnym garnku do miękkości, odcedzić. Kapustę dodać do ziemniaków z grochem.

    Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju, dodać do kapusty.Dodać odcedzone z zalewy grzyby marynowane z przyprawami ze słoika, sól, pieprz. Całość dokładnie wymieszać i dobrze podgrzać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń