Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką kapustę możemy podawać jako samodzielne danie z kromką chleba, lub jako dodatek do drugiego dania. Kapusta z grzybami doskonale nadaje się na wigilijny stół.
Garnek z grubym dnem, drewniana łyżka, tasak, ostry nóż, rondel, patelnia, łyżka stołowa
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 234
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 632
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 234
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 632
Składniki
Kapustę kiszoną siekamy tasakiem na drewnianej desce, wsypujemy do większego garnka. Jeśli kapusta jest zbyt kwaśna lub słona zalewamy ją wodą , odstawiamy na pewien czas, a następnie odlewamy całą wodę . Pokrojoną kapustę zalewamy wodą , aby cała była nią przykryta. Gotujemy przez kilkanaście minut, aż kapusta będzie miękka, następnie odcedzamy z nadmiaru wody.
Grzyby gotujemy w małym rondelku do miękkości, następnie odcedzamy, odstawiamy, aby przestygły. Wystudzone grzybki kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę smażymy na oleju na złoty kolor. Grzybki, smalec ze skwarkami i usmażoną cebulę dodajemy do ugotowanej kapusty, całość mieszamy. Dodajemy drobno posiekany czosnek, kminek, koper, doprawiamy do smaku pieprzem i solą , dokładnie mieszamy drewnianą łyżką .
Garnek z kapustą zdejmujemy z ognia. Kapustę z grzybkami podajemy gorącą .
Smacznego !