Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta z grzybami to świetna propozycja na wigilijny stół.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 248
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9508
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1009
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 248
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9508
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1009
Składniki
Grzyby namaczamy w letniej wodzie i odstawiamy aż zmiękną (2-3 godziny). Kapustę mocno odciskamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na oleju. Do garnka wrzucamy kapustę, cebulę wraz z olejem i podlewamy odrobiną ilością wody z moczenia grzybów. Wrzucamy liście laurowe, ziele, grzyby i pieprz. Dusimy na małych ogniu często mieszając około 40--45 minut. Doprawiamy do smaku. Smacznego ;)