Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapusta z pulpetami w pomidorach

Kapusta z pulpetami w pomidorach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2120 Ocena: 47369

Dodano:

Odsłon: 4569

Dla nas idealne danie jednogarnkowe.

Składniki

  • 500 g białej kapusty
  • 500 g ziemniaków
  • 600 g łopatki wieprzowej
  • 1 cebula
  • 400 ml passaty pomidorowej
  • 300 ml bulionu warzywnego
  • 1 łyżka mąki
  • 100 ml zimnej wody
  • natka pietruszki
  • cukier
  • sól, pieprz
1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy.
    Ziemniaki obieramy, kroimy na większe kawałki.
    Łopatkę wieprzową mielimy, dodajemy posiekaną cebulę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy pulpeciki.
    W naczyniu żaroodpornym układamy kapustę, zalewamy bulionem i passatą. Dodajemy ziemniaki i pulpety. Całość zapiekamy 90 min w 200°C. Pod koniec dodajemy mąkę wymieszaną w zimnej wodzie, dodajemy do całości, dokładnie rozprowadzamy. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.
    Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń