Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczonego mięsa. Można ją również okrasić , połączyć z wytopionym boczkiem wędzonym razem ze skwarkami. Polecam na pyszny obiad.
garnek , nóż, patelnia, tłuczek, łyżka,
Placki twarogowe to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie, które można...
Odsłon: 4182
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 60
Placki twarogowe to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie, które można...
Odsłon: 4182
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 60
Składniki
Kapustę kiszoną mocno kwaśną opłukać, a następnie ugotować do miękkości. Ziemniaki po obraniu opłukać zalać wodą i ugotować. Miękkie ziemniaki odcedzić czyli odlać wodę, a ziemniaki ugnieść tłuczkiem na puree. Do ugniecionych ziemniaków dodać ugotowaną kapustę i wymieszać do połączenia składników. Cebulę obrać , pokroić i podsmażyć na masle klarownym do zeszklenia i połączyć z kapustą. Tak przygotowaną kapustę podać polaną z gęstym sosem pieczeniowy. Rada; Kapustę można równie dobrze umaścić czyli okrasić wytopionym boczkiem wędzonym razem ze skwarkami i cebulką , wymieszać i doprawić do smaku pieprzem , solą oraz magii w płynie. Smakuje rewelacyjnie. Polecam i życzę Smacznego
Kapusta z ziemniakami do sosu pieczeniowego gotowa do podania.