Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczonego mięsa. Można ją również okrasić , połączyć z wytopionym boczkiem wędzonym razem ze skwarkami. Polecam na pyszny obiad.
garnek , nóż, patelnia, tłuczek, łyżka,
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 133
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20726
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27364
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4414
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 133
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20726
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27364
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4414
Składniki
Kapustę kiszoną mocno kwaśną opłukać, a następnie ugotować do miękkości. Ziemniaki po obraniu opłukać zalać wodą i ugotować. Miękkie ziemniaki odcedzić czyli odlać wodę, a ziemniaki ugnieść tłuczkiem na puree. Do ugniecionych ziemniaków dodać ugotowaną kapustę i wymieszać do połączenia składników. Cebulę obrać , pokroić i podsmażyć na masle klarownym do zeszklenia i połączyć z kapustą. Tak przygotowaną kapustę podać polaną z gęstym sosem pieczeniowy. Rada; Kapustę można równie dobrze umaścić czyli okrasić wytopionym boczkiem wędzonym razem ze skwarkami i cebulką , wymieszać i doprawić do smaku pieprzem , solą oraz magii w płynie. Smakuje rewelacyjnie. Polecam i życzę Smacznego
Kapusta z ziemniakami do sosu pieczeniowego gotowa do podania.