Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczonego mięsa. Można ją również okrasić , połączyć z wytopionym boczkiem wędzonym razem ze skwarkami. Polecam na pyszny obiad.
garnek , nóż, patelnia, tłuczek, łyżka,
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11513
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1234
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12077
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2346
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11513
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1234
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12077
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2346
Składniki
Kapustę kiszoną mocno kwaśną opłukać, a następnie ugotować do miękkości. Ziemniaki po obraniu opłukać zalać wodą i ugotować. Miękkie ziemniaki odcedzić czyli odlać wodę, a ziemniaki ugnieść tłuczkiem na puree. Do ugniecionych ziemniaków dodać ugotowaną kapustę i wymieszać do połączenia składników. Cebulę obrać , pokroić i podsmażyć na masle klarownym do zeszklenia i połączyć z kapustą. Tak przygotowaną kapustę podać polaną z gęstym sosem pieczeniowy. Rada; Kapustę można równie dobrze umaścić czyli okrasić wytopionym boczkiem wędzonym razem ze skwarkami i cebulką , wymieszać i doprawić do smaku pieprzem , solą oraz magii w płynie. Smakuje rewelacyjnie. Polecam i życzę Smacznego
Kapusta z ziemniakami do sosu pieczeniowego gotowa do podania.