Kilka razy do roku musimy takie danie popełnić.
Kapusta zasmażana z kopytkami
Składniki
- Kopytka:
- 800 g ziemniaków
- 2 jajka
- 300 g mąki pszennej
- Kapusta zasmażana:
- 300 g surowego boczku
- 1 cebula
- 500 g białej kapusty
- 1 pełna łyżka mąki
- 500 ml bulionu warzywnego
Składniki
- Kopytka:
- 800 g ziemniaków
- 2 jajka
- 300 g mąki pszennej
- Kapusta zasmażana:
- 300 g surowego boczku
- 1 cebula
- 500 g białej kapusty
- 1 pełna łyżka mąki
- 500 ml bulionu warzywnego

Etapy przygotowania
Cebulę siekamy, boczek kroimy w paski. Smażymy na rozgrzanym smalcu. Dodajemy poszatkowaną kapustę, zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Oprószamy mąką dokładnie łączymy składniki. Koperek siekamy, dodajemy do kapusty. Podajemy razem.

Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
- Kremy
- Dżemy
- Rogaliki
Odsłon: 1020

Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 236

Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2209
Ostatnio komentowane przepisy

To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
- Kremy
- Dżemy
- Rogaliki
Odsłon: 1020

Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 236

Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2209



Składniki
- Kopytka:
- 800 g ziemniaków
- 2 jajka
- 300 g mąki pszennej
- Kapusta zasmażana:
- 300 g surowego boczku
- 1 cebula
- 500 g białej kapusty
- 1 pełna łyżka mąki
- 500 ml bulionu warzywnego
Cebulę siekamy, boczek kroimy w paski. Smażymy na rozgrzanym smalcu. Dodajemy poszatkowaną kapustę, zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Oprószamy mąką dokładnie łączymy składniki. Koperek siekamy, dodajemy do kapusty. Podajemy razem.
Apetyczny obiadek:)