Kilka razy do roku musimy takie danie popełnić.
Kapusta zasmażana z kopytkami
Składniki
- Kopytka:
- 800 g ziemniaków
- 2 jajka
- 300 g mąki pszennej
- Kapusta zasmażana:
- 300 g surowego boczku
- 1 cebula
- 500 g białej kapusty
- 1 pełna łyżka mąki
- 500 ml bulionu warzywnego
Składniki
- Kopytka:
- 800 g ziemniaków
- 2 jajka
- 300 g mąki pszennej
- Kapusta zasmażana:
- 300 g surowego boczku
- 1 cebula
- 500 g białej kapusty
- 1 pełna łyżka mąki
- 500 ml bulionu warzywnego

Etapy przygotowania
Cebulę siekamy, boczek kroimy w paski. Smażymy na rozgrzanym smalcu. Dodajemy poszatkowaną kapustę, zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Oprószamy mąką dokładnie łączymy składniki. Koperek siekamy, dodajemy do kapusty. Podajemy razem.

Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Pomidorowa
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Ser
- Mięso
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Oregano
- Tymianek
Odsłon: 2926

Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 448

Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2498

Ostatnio komentowane przepisy

Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Pomidorowa
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Ser
- Mięso
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Oregano
- Tymianek
Odsłon: 2926

Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 448

Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2498




Składniki
- Kopytka:
- 800 g ziemniaków
- 2 jajka
- 300 g mąki pszennej
- Kapusta zasmażana:
- 300 g surowego boczku
- 1 cebula
- 500 g białej kapusty
- 1 pełna łyżka mąki
- 500 ml bulionu warzywnego
Cebulę siekamy, boczek kroimy w paski. Smażymy na rozgrzanym smalcu. Dodajemy poszatkowaną kapustę, zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Oprószamy mąką dokładnie łączymy składniki. Koperek siekamy, dodajemy do kapusty. Podajemy razem.
Apetyczny obiadek:)