Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapusta zasmażana z kopytkami

Kapusta zasmażana z kopytkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2279 Ocena: 50093

Dodano:

Odsłon: 4089

Kilka razy do roku musimy takie danie popełnić.

Składniki

  • Kopytka:
  • 800 g ziemniaków
  • 2 jajka
  • 300 g mąki pszennej
  • Kapusta zasmażana:
  • 300 g surowego boczku
  • 1 cebula
  • 500 g białej kapusty
  • 1 pełna łyżka mąki
  • 500 ml bulionu warzywnego
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kapusta zasmażana z kopytkami

Przygotowanie

  1. Cebulę siekamy, boczek kroimy w paski. Smażymy na rozgrzanym smalcu.
    Dodajemy poszatkowaną kapustę, zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Oprószamy mąką dokładnie łączymy składniki.
    Koperek siekamy, dodajemy do kapusty.
    Podajemy razem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń