Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i prosty sposób na rybę z piekarnika - karaś z ziołami i czosnkiem.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4129
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11304
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6489
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5472
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13501
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5273
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4129
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11304
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6489
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5472
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13501
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5273
Składniki
Sprawioną rybę myjemy. Górę smarujemy masłem, układamy kilka gałązek ziół. Środek nacieramy sokiem z cytryny, sypiemy pieprzem i solą. Układamy pokrojone na 3 kawałki masło, ząbki czosnku i gałązki ziół.
Rybę układamy na papierze do pieczenia i pieczemy w 190 stopniach co najmniej 45 minut. Moja była dość duża i wymagała całej godziny w piekarniku. Ryba wyszła pyszna, aromatyczna, soczysta.