Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i prosty sposób na rybę z piekarnika - karaś z ziołami i czosnkiem.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25077
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6161
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 514
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25077
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6161
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 514
Składniki
Sprawioną rybę myjemy. Górę smarujemy masłem, układamy kilka gałązek ziół. Środek nacieramy sokiem z cytryny, sypiemy pieprzem i solą. Układamy pokrojone na 3 kawałki masło, ząbki czosnku i gałązki ziół.
Rybę układamy na papierze do pieczenia i pieczemy w 190 stopniach co najmniej 45 minut. Moja była dość duża i wymagała całej godziny w piekarniku. Ryba wyszła pyszna, aromatyczna, soczysta.