Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 144
Składniki
W rybnym zawsze kupuje najświeższe ryby- często nie wiem na jaki gatunek danego dnia trafie. Tym razem kupiłam karasie. To smaczna i popularna ryba, najlepszym sposobem na jego podanie jest po prostu oprószenie go mąką. Próbowałam wcześniej innych metod ale nie podkreślają walorów mięsa karasia. Ryby oczyściłam z wnętrzności, łusek i odcięłam główki.
Ryby pokroiłam w dzwonka i oprószyłam przyprawami a potem w mące.
Ryby smażyłam z jednej strony krócej na średnim ogniu do zrumienienia a z drugiej strony dłużej na mniejszym ogniu do zrumienienia. Ta metoda smażenia nie wysuszy mięsa ale spowoduje , że te drobne ości nie będą prawie wyczuwalne. U nas najlepiej smakowało z pure i fasolką szparagowa po grecku: https://smaker.pl/przepis-fasolka-po-grecku,166709,fafiatko.html Rękami je się najlepiej :))) Smacznego :)