Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 331
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 182
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2478
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 331
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 182
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2478
Składniki
W rybnym zawsze kupuje najświeższe ryby- często nie wiem na jaki gatunek danego dnia trafie. Tym razem kupiłam karasie. To smaczna i popularna ryba, najlepszym sposobem na jego podanie jest po prostu oprószenie go mąką. Próbowałam wcześniej innych metod ale nie podkreślają walorów mięsa karasia. Ryby oczyściłam z wnętrzności, łusek i odcięłam główki.
Ryby pokroiłam w dzwonka i oprószyłam przyprawami a potem w mące.
Ryby smażyłam z jednej strony krócej na średnim ogniu do zrumienienia a z drugiej strony dłużej na mniejszym ogniu do zrumienienia. Ta metoda smażenia nie wysuszy mięsa ale spowoduje , że te drobne ości nie będą prawie wyczuwalne. U nas najlepiej smakowało z pure i fasolką szparagowa po grecku: https://smaker.pl/przepis-fasolka-po-grecku,166709,fafiatko.html Rękami je się najlepiej :))) Smacznego :)