Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2128
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 96
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 179
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 173
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2128
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 96
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 179
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 173
Składniki
W rybnym zawsze kupuje najświeższe ryby- często nie wiem na jaki gatunek danego dnia trafie. Tym razem kupiłam karasie. To smaczna i popularna ryba, najlepszym sposobem na jego podanie jest po prostu oprószenie go mąką. Próbowałam wcześniej innych metod ale nie podkreślają walorów mięsa karasia. Ryby oczyściłam z wnętrzności, łusek i odcięłam główki.
Ryby pokroiłam w dzwonka i oprószyłam przyprawami a potem w mące.
Ryby smażyłam z jednej strony krócej na średnim ogniu do zrumienienia a z drugiej strony dłużej na mniejszym ogniu do zrumienienia. Ta metoda smażenia nie wysuszy mięsa ale spowoduje , że te drobne ości nie będą prawie wyczuwalne. U nas najlepiej smakowało z pure i fasolką szparagowa po grecku: https://smaker.pl/przepis-fasolka-po-grecku,166709,fafiatko.html Rękami je się najlepiej :))) Smacznego :)