Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karbinadle – śląskie kotleciki"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Przepis przysłała Agata Gierula z Dąbrówki Starzeńskiej
Kajzerkę namocz w wodzie, odciśnij. Cebulę obierz, posiekaj. Mięso zagnieć z jajkiem, kajzerką i cebulą, przypraw do smaku solą i pieprzem. Z masy uformuj kotleciki, usmaż z obu stron na oleju. Wstaw na chwilę do gorącego piekarnika.
Sos: cebulę posiekaj, zeszklij na maśle. Pomidory z zalewą zmiksuj z czosnkiem, cząbrem i pół szklanki wody. Zalej cebulę, zagotuj, przypraw. Polej karbinadle.
<strong>Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,20 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie