Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karczek wieprzowy pieczony w rękawie piekarniczym z pieczarkami i ziemniakami doprawiony przyprawami.
rękaw piekarniczy, piekarnik,
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11761
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1329
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11761
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1329
Składniki
Marynatę przygotowujemy z drobno posiekanych ząbków czosnku, młotkowanego pieprzu kolorowego, pieprzu ziołowego, soli, musztardy, majeranku i oliwy z pestek winogron. Wszystkie składniki marynaty umieszczamy w małej miseczce i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną marynatę przykrywamy i odstawiamy na 1 godzinę. Wymyty, osuszony papierowymi ręczniczkami karczek nacieramy przygotowaną wcześniej marynatą. Tak natarty karczek umieszczamy w rękawie piekarniczym i wstawiamy do lodówki na noc. Na drugi dzień do rękawa dodajemy obrane ziemniaki i drobne pieczarki, całość jeszcze raz mieszamy w rękawie. Rękaw zawiązujemy kładziemy na blachę i nakłuwamy w kilku miejscach. Wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach Celsjusza 120 minut. Po tym czasie rękaw nacinamy w górnej części, lekko rozchylamy i dopiekamy 10-15 minut do ładnego zarumienienia się mięsa. Podajemy z upieczonymi ziemniakami i pieczarkami. Ostudzony jest bardzo smaczny jako dodatek do kanapek.
Smacznego !!!