Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karczek wieprzowy pieczony w rękawie piekarniczym z pieczarkami i ziemniakami doprawiony przyprawami.
rękaw piekarniczy, piekarnik,
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9300
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1129
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9300
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1129
Składniki
Marynatę przygotowujemy z drobno posiekanych ząbków czosnku, młotkowanego pieprzu kolorowego, pieprzu ziołowego, soli, musztardy, majeranku i oliwy z pestek winogron. Wszystkie składniki marynaty umieszczamy w małej miseczce i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną marynatę przykrywamy i odstawiamy na 1 godzinę. Wymyty, osuszony papierowymi ręczniczkami karczek nacieramy przygotowaną wcześniej marynatą. Tak natarty karczek umieszczamy w rękawie piekarniczym i wstawiamy do lodówki na noc. Na drugi dzień do rękawa dodajemy obrane ziemniaki i drobne pieczarki, całość jeszcze raz mieszamy w rękawie. Rękaw zawiązujemy kładziemy na blachę i nakłuwamy w kilku miejscach. Wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach Celsjusza 120 minut. Po tym czasie rękaw nacinamy w górnej części, lekko rozchylamy i dopiekamy 10-15 minut do ładnego zarumienienia się mięsa. Podajemy z upieczonymi ziemniakami i pieczarkami. Ostudzony jest bardzo smaczny jako dodatek do kanapek.
Smacznego !!!