Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie miałam okazji spróbować tego dania w oryginale (a jest to typowa potrawa dla tego rejonu Francji), moje danie jest raczej daniem inspirowanym tym przepisem.
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2248
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 446
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 791
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 411
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2248
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 446
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 791
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 411
Składniki
Połączyć wino i bulion, dodać obraną i posiekaną cebulę oraz czosnek, tymianek, pokruszony liść laurowy, jałowiec, ziarenka pieprzu, 1 łyżeczkę soli. Zanurzyć mięso w marynacie na 4 godziny.
Potem wyjąć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć na tłuszczu z każdej strony po 10 minut. Przełożyć do brytfanny, zalać marynatą. Przykryć folią aluminiową i piec 2 godz. w temperaturze 160 stopni C. Podczas pieczenia często podlewać sosem. Po godzinie zdjąć folię i piec jeszcze 1 godz. Po upieczeniu odstawić na 10 minut, a następnie pokroić w plastry.