Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie miałam okazji spróbować tego dania w oryginale (a jest to typowa potrawa dla tego rejonu Francji), moje danie jest raczej daniem inspirowanym tym przepisem.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1027
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4803
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3332
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1027
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4803
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3332
Składniki
Połączyć wino i bulion, dodać obraną i posiekaną cebulę oraz czosnek, tymianek, pokruszony liść laurowy, jałowiec, ziarenka pieprzu, 1 łyżeczkę soli. Zanurzyć mięso w marynacie na 4 godziny.
Potem wyjąć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć na tłuszczu z każdej strony po 10 minut. Przełożyć do brytfanny, zalać marynatą. Przykryć folią aluminiową i piec 2 godz. w temperaturze 160 stopni C. Podczas pieczenia często podlewać sosem. Po godzinie zdjąć folię i piec jeszcze 1 godz. Po upieczeniu odstawić na 10 minut, a następnie pokroić w plastry.