Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karczek i grzyby leśne... to idealne połączenie
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9555
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 190
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20822
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9555
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 190
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20822
Składniki
Doprawić karczek solą i pieprzem, obsmażyć razem z pokruszonymi grzybami z obu stron na złoty kolor, pod koniec dodać cebulę pokrojoną w kostkę
Dodać resztę przypraw i ziół , podlać wodą do 1/2 wysokości mięsa i dusić pod przykryciem ok.1.5 godz. co jakiś czas obracając mieso.
Mąkę i śmietanę rozrobić odrobiną zimnej wody i zagęścić powstały sos.
Smacznego