Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie,mięso kruche i rozpływające się w ustach. Polecam:)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5626
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12216
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5164
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1534
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5626
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12216
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5164
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1534
Składniki
Umyty karczek pokroić na cieńkie plastry. Na patelni rozgrzać tłuszcz ,każdy plasterek obtoczyć w mące i smażyć z dwóch stron. Cebulę pokrojoną w piórka wrzucić na tłuszcz ze smażenia mięsa,dodać pokrojone drobno ogórki,ziele i liście.Cebulę zeszklić,podsypać łyżką mąki i zasmażyć. Podlać wodą ,tyle by sos uzyskał odpowiednią konsystencję,dodać resztę przypraw i dodać usmażone mięso. Przykryć i gotować około 1/2 godz. Na końcu doprawić do smaku jeśli jest taka potrzeba. Smaznego życzę!