Do góry

Dania główne Przepis na:

Karczek w pieczarkach.

Karczek w pieczarkach.

Autor:

Przepisów i artykułów: 805 Ocena: 15392

Dodano:

Odsłon: 2662

Pyszny i soczysty,rozpływa się w ustach:)

Składniki

  • karczek 8 plastrów
  • pieczarki 30dkg
  • musztarda ostra 2 łyżeczki
  • kminek 1 łyżeczka
  • majeranek łyżeczka
  • miód łyżka
  • czosnek 3 ząbki
  • pieprz,sól
  • sok z cytryny
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umyty karczek pokroić w plastry i zamarynować we wszystkich przyprawach.Zostawić na 2 godz.
    Nagrzać piekarnik do 190st.do naczynia żaroodpornego przełożyć zamarynowane mięso,na wierzch dać pokrojone w grubsze plastry pieczarki,przykryć i zapiekać około 1 godz.
    Po tym czasie odkryć mięso i zostawić do lekkiego zrumienienia pieczarek i mięsa.


    Smacznego życze!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń