Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karczek jest świetnym dodatkiem do obiadu.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 499
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16755
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 455
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 499
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16755
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 455
Składniki
Umyć dokładnie pod bieżącą wodą plastry karczku, a potem wysuszyć ręcznikiem papierowym. Do garnka wlać olej z pestek winogron, rozgrzać go. Na gorący olej wrzucić pokrojoną cebulę w kostkę. Smażyć ją do zrumienienia. Potem włożyć plastry karczku i przesmażyć. Następnie wrzucić do garnka ząbek czosnku, podgrzybki suszone, przyprawić Kucharkiem, pieprzem i solą do smaku. Smażyć tak długo, aż mięsko będzie miękkie, dolewając po trochu wody. Karczek najlepiej podawać z ziemniaczkami i kapustką zasmażaną. Smacznego !!!