Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karczek jest świetnym dodatkiem do obiadu.
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 690
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 154
Kopytka ziemniaczane z sosem ragout. Pomysł na to danie narodził się na wakac...
Odsłon: 91
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 690
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 154
Kopytka ziemniaczane z sosem ragout. Pomysł na to danie narodził się na wakac...
Odsłon: 91
Składniki
Umyć dokładnie pod bieżącą wodą plastry karczku, a potem wysuszyć ręcznikiem papierowym. Do garnka wlać olej z pestek winogron, rozgrzać go. Na gorący olej wrzucić pokrojoną cebulę w kostkę. Smażyć ją do zrumienienia. Potem włożyć plastry karczku i przesmażyć. Następnie wrzucić do garnka ząbek czosnku, podgrzybki suszone, przyprawić Kucharkiem, pieprzem i solą do smaku. Smażyć tak długo, aż mięsko będzie miękkie, dolewając po trochu wody. Karczek najlepiej podawać z ziemniaczkami i kapustką zasmażaną. Smacznego !!!