Do góry

Dania główne Przepis na:

Karczek w sosie własnym

Karczek w sosie własnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 827

Dodano:

Odsłon: 2229

Karczek jest świetnym dodatkiem do obiadu.

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Karczek w sosie własnym

Przygotowanie

  1. Umyć dokładnie pod bieżącą wodą plastry karczku, a potem wysuszyć ręcznikiem papierowym. Do garnka wlać olej z pestek winogron, rozgrzać go. Na gorący olej wrzucić pokrojoną cebulę w kostkę. Smażyć ją do zrumienienia. Potem włożyć plastry karczku i przesmażyć. Następnie wrzucić do garnka ząbek czosnku, podgrzybki suszone, przyprawić Kucharkiem, pieprzem i solą do smaku. Smażyć tak długo, aż mięsko będzie miękkie, dolewając po trochu wody. Karczek najlepiej podawać z ziemniaczkami i kapustką zasmażaną. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń