Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie może nie jest zbyt wyszukane ale pyszne, proste składniki, nie za dużo pracy, zachęcam
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 557
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 557
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
1. mięso umyć, pokroić na kotlety, rozgnieść dłonią, rozgrzać smalec, obsmażyć kotlety z obydwu stron dość mocno, przełożyć do rondla, cebulę i czosnek podsmażyć, dodać do mięsa, zalać gorącą wodą, dodać sól, pieprz i pieprz ziołowy, dusić na małym ogniu, 2. ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę do miski, jak przestygną ,oddzielić 1/4 część ziemniaków, w to miejsce nasypać mąki, dodać odsunięte ziemniaki oraz jajko, wyrobić ciasto, formować kluski, wrzucać na osolony wrzątek, gotować ok 2 min po wypłynięciu, wyjmować łyżką cedzakową na sito, przelać zimna wodą, 3. jak mięso będzie prawie miękkie, zaprawić sos mąką rozrobioną w zimnej wodzi, gotować na małym ogniu jeszcze parę minut (ja często miksuje sos, wtedy jest bardzo gładki), podawać z kluskami i surówką