Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie może nie jest zbyt wyszukane ale pyszne, proste składniki, nie za dużo pracy, zachęcam
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28427
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28427
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
1. mięso umyć, pokroić na kotlety, rozgnieść dłonią, rozgrzać smalec, obsmażyć kotlety z obydwu stron dość mocno, przełożyć do rondla, cebulę i czosnek podsmażyć, dodać do mięsa, zalać gorącą wodą, dodać sól, pieprz i pieprz ziołowy, dusić na małym ogniu, 2. ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę do miski, jak przestygną ,oddzielić 1/4 część ziemniaków, w to miejsce nasypać mąki, dodać odsunięte ziemniaki oraz jajko, wyrobić ciasto, formować kluski, wrzucać na osolony wrzątek, gotować ok 2 min po wypłynięciu, wyjmować łyżką cedzakową na sito, przelać zimna wodą, 3. jak mięso będzie prawie miękkie, zaprawić sos mąką rozrobioną w zimnej wodzi, gotować na małym ogniu jeszcze parę minut (ja często miksuje sos, wtedy jest bardzo gładki), podawać z kluskami i surówką