Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny zestaw na niedzielny obiad
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7624
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 226
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2554
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 542
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7624
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 226
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2554
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 542
Składniki
Karczek podpiekamy na maśle i oliwie, gdy są zrumienione, podlewamy go wodą, posypujemy solą, czosnkiem granulowanym, papryką i ziołami prowansalskimi, dusimy aż woda wywrze, przewracamy na drugą stronę znów podlewamy wodą i posypujemy tymi samymi przyprawami i dodajemy kieliszek wina czerwonego półwytrawnego. Całość podlewamy wodą i dusimy tak długo, aż mięso zmięknie, czyli około 45- 60 minut. Na koniec odlewamy wywar z mięsa i robimy sos dodając mąkę, śmietanę i musztardę. Najlepiej podawać z buraczkami i kluskami :)