Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny zestaw na niedzielny obiad
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 57
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 666
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1689
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 366
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 57
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 666
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1689
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 366
Składniki
Karczek podpiekamy na maśle i oliwie, gdy są zrumienione, podlewamy go wodą, posypujemy solą, czosnkiem granulowanym, papryką i ziołami prowansalskimi, dusimy aż woda wywrze, przewracamy na drugą stronę znów podlewamy wodą i posypujemy tymi samymi przyprawami i dodajemy kieliszek wina czerwonego półwytrawnego. Całość podlewamy wodą i dusimy tak długo, aż mięso zmięknie, czyli około 45- 60 minut. Na koniec odlewamy wywar z mięsa i robimy sos dodając mąkę, śmietanę i musztardę. Najlepiej podawać z buraczkami i kluskami :)