Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny zestaw na niedzielny obiad
Pyszne mięsko zarówno na ciepło jak i na zimno do kanapek.
Odsłon: 28437
Latem nic nie smakuje lepiej, niż soczyste mięso z grilla. Taki też jest ten...
Odsłon: 4493
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i sele...
Odsłon: 22
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 192
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i sele...
Odsłon: 22
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 192
Składniki
Karczek podpiekamy na maśle i oliwie, gdy są zrumienione, podlewamy go wodą, posypujemy solą, czosnkiem granulowanym, papryką i ziołami prowansalskimi, dusimy aż woda wywrze, przewracamy na drugą stronę znów podlewamy wodą i posypujemy tymi samymi przyprawami i dodajemy kieliszek wina czerwonego półwytrawnego. Całość podlewamy wodą i dusimy tak długo, aż mięso zmięknie, czyli około 45- 60 minut. Na koniec odlewamy wywar z mięsa i robimy sos dodając mąkę, śmietanę i musztardę. Najlepiej podawać z buraczkami i kluskami :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Bitki z karczku, ziemniaki i korniszony.
Dania główne
Czas grillowania.
Dania główne
Grillowana karkówka z ziemniaczkami
Dania główne
Szybki obiad
Bitki z karczku, ziemniaki i korniszony.
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i sele...
Odsłon: 22
Czas grillowania.
Słoneczna pogoda, ciepłe dni, sprzyjają spędzaniu wolnego czasu na świeżym po...
Odsłon: 52