Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny zestaw na niedzielny obiad
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 43
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 43
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Karczek podpiekamy na maśle i oliwie, gdy są zrumienione, podlewamy go wodą, posypujemy solą, czosnkiem granulowanym, papryką i ziołami prowansalskimi, dusimy aż woda wywrze, przewracamy na drugą stronę znów podlewamy wodą i posypujemy tymi samymi przyprawami i dodajemy kieliszek wina czerwonego półwytrawnego. Całość podlewamy wodą i dusimy tak długo, aż mięso zmięknie, czyli około 45- 60 minut. Na koniec odlewamy wywar z mięsa i robimy sos dodając mąkę, śmietanę i musztardę. Najlepiej podawać z buraczkami i kluskami :)