Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karczek pieczony w winie z dodatkiem czosnku to propozycja na smaczny niedzielny obiad...polecam ;)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1649
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1424
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1441
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1563
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1649
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1424
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1441
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1563
Składniki
W moździerzu rozetrzeć kolendrę z tymiankiem i rozmarynem. W osobnym naczyniu połączyć ze sobą pozostałe przyprawy. Do przypraw dodać te z moździerza i całość zblendować na gładką papkę. W umytym i osuszonym mięsie zrobić nacięcia i powtykać ząbki czosnku pokrojone na plasterki i natrzeć bardzo dokładnie marynatą. Zawinąć w folię spożywczą i na noc schować do lodówki.
Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia, związać z jednej strony, wlać wino i zamknąć z drugiej strony. Piec przez ok. 140 minut w temp. 190 stopni. Podawać z wytworzonym w czasie pieczenia sosem. Smacznego!