Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karczek pieczony w winie z dodatkiem czosnku to propozycja na smaczny niedzielny obiad...polecam ;)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424655
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10598
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336897
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4680
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424655
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10598
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336897
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4680
Składniki
W moździerzu rozetrzeć kolendrę z tymiankiem i rozmarynem. W osobnym naczyniu połączyć ze sobą pozostałe przyprawy. Do przypraw dodać te z moździerza i całość zblendować na gładką papkę. W umytym i osuszonym mięsie zrobić nacięcia i powtykać ząbki czosnku pokrojone na plasterki i natrzeć bardzo dokładnie marynatą. Zawinąć w folię spożywczą i na noc schować do lodówki.
Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia, związać z jednej strony, wlać wino i zamknąć z drugiej strony. Piec przez ok. 140 minut w temp. 190 stopni. Podawać z wytworzonym w czasie pieczenia sosem. Smacznego!