Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karczek pieczony w winie z dodatkiem czosnku to propozycja na smaczny niedzielny obiad...polecam ;)
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52276
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 205
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52276
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 205
Składniki
W moździerzu rozetrzeć kolendrę z tymiankiem i rozmarynem. W osobnym naczyniu połączyć ze sobą pozostałe przyprawy. Do przypraw dodać te z moździerza i całość zblendować na gładką papkę. W umytym i osuszonym mięsie zrobić nacięcia i powtykać ząbki czosnku pokrojone na plasterki i natrzeć bardzo dokładnie marynatą. Zawinąć w folię spożywczą i na noc schować do lodówki.
Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia, związać z jednej strony, wlać wino i zamknąć z drugiej strony. Piec przez ok. 140 minut w temp. 190 stopni. Podawać z wytworzonym w czasie pieczenia sosem. Smacznego!