Do góry

Dania główne Przepis na:

Karczek z pieczarkami "z rękawa"

Karczek z pieczarkami z rękawa

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4819

Dodano:

Odsłon: 7849

Karczek pieczony w rękawie z połówkami pieczarek to smaczna propozycja na np. świąteczny obiad ;)

Składniki

  • Składniki :
  • karczek 800 g
  • pieczarki 300 g
  • śmietana 30 % 200 g
  • Marynata :
  • oliwa 3 łyżki
  • majeranek 1 łyżeczka
  • bazylia 1 łyżeczka
  • oregano 1 łyżeczka
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • sól ziołowa 1 łyżeczka
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki marynaty ze sobą połączyć. Umyte i osuszone mięso kila razy dokładnie obtoczyć w marynacie. Mięso na noc schować do lodówki. Następnie przełożyć do rękawa z pozostałą marynatą i dodać połówki umytych pieczarek.

  2. Piec w naczyniu żaroodpornym w temp. 170 stopni przez ok. 80 min. Następnie mięso wyciągnąć, a pieczarki z sosem przelać do naczynia. Dodać kremówkę i zagotować. Pokrojone plastry mięsa podawać na pieczarkach z sosem i ulubionymi dodatkami.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń