Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karczek gotowany z porzeczkami, agrestem, kapustą i pieczarkami. Dzięki użyciu szybkowaru jest miękki i delikatny.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456837
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1234
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2103
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 510
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456837
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1234
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2103
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 510
Składniki
Pieczarki obieramy i kroimy w ćwiartki. Kapusty szatkujemy. Cebulę kroimy w wiórka. Do szybkowaru wkładamy mięso, pieczarki, warzywa, owoce, sos sojowy, miód, koncentrat i wszystkie przyprawy. Zalewamy niecałą szklanką wody. Zamykamy garnek i gotujemy. Od moment złapania ciśnienia gotujemy 30 minut. Po tym czasie wyłączamy i czekamy, aż opadnie ciśnienie (lub schładzamy). Otwieramy garnek i doprawiamy danie pieprzem do smaku. Jeśli sos nie jest dla was wystarczająco gęsty można dodać mąkę rozprowadzoną w połowie szklanki wody i chwilę pogotować. Karczek jest kruchy, rozpływa się w ustach. Idealnie komponuje się z kaszą gryczaną.