Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ten smak....to wina wina :)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3995
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415661
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2654
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3995
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415661
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2654
Składniki
Karczek osolić, na każdy plaster położyć 3 śliwki, zrolować i spiąć wykałaczkami. Mięso posypać pieprzem i obtoczyć w mące, obsmażyć na złoto z każdej strony.
Mięso polać winem, dodać rozmaryn i borówki- dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 20 min. Po tym czasie dodać cytrynę i miód , ewentualnie doprawić i dusić kolejne 10 min.
Gotowe danie spożyć z jasnym pieczywem... ciesząc się życiem :) Smacznego