Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ten smak....to wina wina :)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182159
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 289
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182159
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 289
Składniki
Karczek osolić, na każdy plaster położyć 3 śliwki, zrolować i spiąć wykałaczkami. Mięso posypać pieprzem i obtoczyć w mące, obsmażyć na złoto z każdej strony.
Mięso polać winem, dodać rozmaryn i borówki- dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 20 min. Po tym czasie dodać cytrynę i miód , ewentualnie doprawić i dusić kolejne 10 min.
Gotowe danie spożyć z jasnym pieczywem... ciesząc się życiem :) Smacznego