Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SMACZNE MIĘSKO!!!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2375
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3376
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1427
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2163
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2375
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3376
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1427
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2163
Składniki
Karkówkę myjemy, osuszamy , kroimy na plastry ( 1- 1,5 cm.) można ją trochę rozbić.
Do szklanki wlewamy trochę oleju dodajemy do niego przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek ,mieszamy .Tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso i odstawiamy na jakiś czas do lodówki.
Następnie mięsko obsmażamy na patelni ,gdy już się zarumieni posypujemy je delikatnie mąką i jeszcze chwilę obsmażamy wraz z pokrojoną w plastry marchewką.
Przysmażone mięso przekładamy do naczynia (wraz z całą zawartością patelni)Dodajemy do tego pokrojoną w pół krążki cebulę oraz na wierzchu układamy kilka liści natki.Podlewamy wodą lub rosołem, przykrywamy pokrywką i dusimy ok. 1,5h. w temperaturze 180-190 stopni.
Pod koniec pieczenia zdejmujemy pokrywkę tak aby się mięsko przypiekło.
Smacznego!!!