Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SMACZNE MIĘSKO!!!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6146
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9109
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8626
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6146
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9109
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8626
Składniki
Karkówkę myjemy, osuszamy , kroimy na plastry ( 1- 1,5 cm.) można ją trochę rozbić.
Do szklanki wlewamy trochę oleju dodajemy do niego przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek ,mieszamy .Tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso i odstawiamy na jakiś czas do lodówki.
Następnie mięsko obsmażamy na patelni ,gdy już się zarumieni posypujemy je delikatnie mąką i jeszcze chwilę obsmażamy wraz z pokrojoną w plastry marchewką.
Przysmażone mięso przekładamy do naczynia (wraz z całą zawartością patelni)Dodajemy do tego pokrojoną w pół krążki cebulę oraz na wierzchu układamy kilka liści natki.Podlewamy wodą lub rosołem, przykrywamy pokrywką i dusimy ok. 1,5h. w temperaturze 180-190 stopni.
Pod koniec pieczenia zdejmujemy pokrywkę tak aby się mięsko przypiekło.
Smacznego!!!