Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SMACZNE MIĘSKO!!!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 254
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 772
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3620
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 254
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 772
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3620
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
Karkówkę myjemy, osuszamy , kroimy na plastry ( 1- 1,5 cm.) można ją trochę rozbić.
Do szklanki wlewamy trochę oleju dodajemy do niego przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek ,mieszamy .Tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso i odstawiamy na jakiś czas do lodówki.
Następnie mięsko obsmażamy na patelni ,gdy już się zarumieni posypujemy je delikatnie mąką i jeszcze chwilę obsmażamy wraz z pokrojoną w plastry marchewką.
Przysmażone mięso przekładamy do naczynia (wraz z całą zawartością patelni)Dodajemy do tego pokrojoną w pół krążki cebulę oraz na wierzchu układamy kilka liści natki.Podlewamy wodą lub rosołem, przykrywamy pokrywką i dusimy ok. 1,5h. w temperaturze 180-190 stopni.
Pod koniec pieczenia zdejmujemy pokrywkę tak aby się mięsko przypiekło.
Smacznego!!!