Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SMACZNE MIĘSKO!!!
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 281
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 113
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4582
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 187
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 124
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 281
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 113
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4582
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 187
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 124
Składniki
Karkówkę myjemy, osuszamy , kroimy na plastry ( 1- 1,5 cm.) można ją trochę rozbić.
Do szklanki wlewamy trochę oleju dodajemy do niego przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek ,mieszamy .Tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso i odstawiamy na jakiś czas do lodówki.
Następnie mięsko obsmażamy na patelni ,gdy już się zarumieni posypujemy je delikatnie mąką i jeszcze chwilę obsmażamy wraz z pokrojoną w plastry marchewką.
Przysmażone mięso przekładamy do naczynia (wraz z całą zawartością patelni)Dodajemy do tego pokrojoną w pół krążki cebulę oraz na wierzchu układamy kilka liści natki.Podlewamy wodą lub rosołem, przykrywamy pokrywką i dusimy ok. 1,5h. w temperaturze 180-190 stopni.
Pod koniec pieczenia zdejmujemy pokrywkę tak aby się mięsko przypiekło.
Smacznego!!!