Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby nic a jednak tak dużo. Pyszna, mięciutka i niezwykle aromatyczna karkóweczka.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1744
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 16
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 43
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3637
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1744
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 16
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 43
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3637
Składniki
Przygotować worek do smażenia mięsa. Karkówkę pokroić na , każdy z nim z obu stron natrzeć solą i pieprzem. Pieczarki obrać ze skóry, wymyć i pokroić w grubsze plastry. Śmietankę kremówkę dokładnie połączyć z ketchupem. Wszystko razem wrzucić do przygotowanego wcześniej worka, wymieszać do połączenia się składników. Zawiązany worek umieścić w naczyniu żaroodpornym. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, dusić mięso przez około 1.5 godziny. Po tym czasie sprawdzić czy mięso jest miękkie. Jeżeli tak to płyn w którym się dusiło przelać do garnka, zagęścić mąką i zagotować do czasu, aż uzyskamy sos. Smacznego ;)