Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka

Karkówka

Autor:

Przepisów i artykułów: 68 Ocena: 1768

Dodano:

Odsłon: 8261

Niby nic a jednak tak dużo. Pyszna, mięciutka i niezwykle aromatyczna karkóweczka.

Składniki

  • 5 plastrów karkówki
  • 0,5 kg pieczarek
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 500 ml śmietanki kremówki 30%
  • łyżka mąki
  • 8 łyżek ketchupu łagodnego
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotować worek do smażenia mięsa. Karkówkę pokroić na , każdy z nim z obu stron natrzeć solą i pieprzem. Pieczarki obrać ze skóry, wymyć i pokroić w grubsze plastry. Śmietankę kremówkę dokładnie połączyć z ketchupem. Wszystko razem wrzucić do przygotowanego wcześniej worka, wymieszać do połączenia się składników. Zawiązany worek umieścić w naczyniu żaroodpornym. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, dusić mięso przez około 1.5 godziny. Po tym czasie sprawdzić czy mięso jest miękkie. Jeżeli tak to płyn w którym się dusiło przelać do garnka, zagęścić mąką i zagotować do czasu, aż uzyskamy sos.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń