Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię ten rodzaj mięsa oraz curry. Połączenie tych dwóch składników daje super danie o super smaku. Inicjatywa, co dodać do takiego dania leży już po stronie wykonawcy u mnie, były to niżej podane składniki, ale polecam bo wyszło nadzwyczaj smacznie.
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 212
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 119
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 215
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 310
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 69
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 212
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 119
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 215
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 310
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 69
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
Do miski wsypujemy kukurydzę, groszek i pokrojoną paprykę.
Na patelnię wlewamy olej, karkówkę kroimy na większą kostkę i wrzucamy na patelnię dodajemy curry i zaczynamy dusić pod przykryciem na małym ogniu. Po jakimś czasie kroimy pomidorki na połówki i dodajemy do karkówki.
Dodajemy cebulę, mieszamy przykrywamy i dusimy dalej.
W tzw. międzyczasie jak robimy główną potrawę gotujemy ryż wg. przepisu na opakowaniu. Jak ryż jest gotowy i jest to około 15 minut wyjmujemy z wody i wkładamy do karkówki na patelni, by smaki się wymieszały. Możemy również dodać jeszcze łyżeczkę curry.
Na koniec dodajemy zmieszaną kukurydzę z groszkiem i papryką. Wszystko nabiera kolorów.
Całość delikatnie mieszamy, smakujemy dorabiamy przyprawami i mamy już danie gotowe. Ważne by karkówka była mięciutka bo inne składniki będą.
Wykładamy na talerz i obsypujemy całość listkami kolendry lub bazylii. Ja wolę tę drugą. Smacznego.