Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 816
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 411
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15205
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1860
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 816
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 411
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15205
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1860
Składniki
Kotlety z karkówki oprószyłem solą ,pieprzem i wtarłem czosnek. Owinąłem folią spożywczą i włożyłem do lodówki. Jabłka obrałem ,usunąłem gniazda nasienne ,każde pokroiłem na 8 części. W brytfance roztopiłem masło ,dodałem olej i smażyłem jabłka przez ok. 10 min często obracając. Przełożyłem jabłka do miski. Seler pokroiłem na kawałki (5 mm) i wrzuciłem do brytfanki. Smażyłem 5 min. Seler przełożyłem do miseczki. Na rozgrzaną patelnię wrzuciłem mięso i smażyłem po minucie z każdej strony. Wyjąłem na talerz. Do brytfanki wlałem cydr ,zagotowałem ,dodałem kotlety ,jabłka i seler. Wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C i dusiłem pod przykryciem 30 min. Wyjąłem mięso z naczynia (przykryłem folią by nie ostygło) ,na kuchence zredukowałem sos ,dodałem śmietanę i dokładnie wymieszałem. Zdjąłem z ognia i dodałem koniak ,ponownie wymieszałem. Mięso podałem z sosem i młodymi ziemniaczkami z masłem ,czosnkiem i natką pietruszki.