Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19187
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13008
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1642
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232068
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19187
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13008
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1642
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232068
Składniki
Kotlety z karkówki oprószyłem solą ,pieprzem i wtarłem czosnek. Owinąłem folią spożywczą i włożyłem do lodówki. Jabłka obrałem ,usunąłem gniazda nasienne ,każde pokroiłem na 8 części. W brytfance roztopiłem masło ,dodałem olej i smażyłem jabłka przez ok. 10 min często obracając. Przełożyłem jabłka do miski. Seler pokroiłem na kawałki (5 mm) i wrzuciłem do brytfanki. Smażyłem 5 min. Seler przełożyłem do miseczki. Na rozgrzaną patelnię wrzuciłem mięso i smażyłem po minucie z każdej strony. Wyjąłem na talerz. Do brytfanki wlałem cydr ,zagotowałem ,dodałem kotlety ,jabłka i seler. Wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C i dusiłem pod przykryciem 30 min. Wyjąłem mięso z naczynia (przykryłem folią by nie ostygło) ,na kuchence zredukowałem sos ,dodałem śmietanę i dokładnie wymieszałem. Zdjąłem z ognia i dodałem koniak ,ponownie wymieszałem. Mięso podałem z sosem i młodymi ziemniaczkami z masłem ,czosnkiem i natką pietruszki.