Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutki, soczysty karczek duszony w cebulowym sosie. A do niego ziemniaki i ulubiona surówka. Jednym słowem pycha obiad!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 531
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16796
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 531
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 531
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16796
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 531
Składniki
Karkówkę umyć, osuszyć i delikatnie rozbić, a następnie dobrze natrzeć z każdej strony solą, pieprzem i słodką mieloną papryką. Na głębokiej patelni podgrzać olej. Cebule i czosnek obrać i pokroić w paski. Wrzucić na olej i lekko podsmażyć, dodać mięso - ułożyć plaster przy plastrze. W jednej szklance wody wymieszać pozostałe przyprawy i zalać mięso. Dodać wody, tak aby przykryła całość, następnie przykryć pokrywką i dusić około 20-25 minut. Od czasu do czasu przemieszać. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć je z sosu, w połowie szklanki wody rozprowadzić mąkę, przelać do sosu, wymieszać i zagotować. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Dodać z powrotem mięso do sosu, przemieszać. Gotowe.