Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i sycące danie jednogarnkowe, w roli głównej z karkówką, młodą białą kapustą, kapustą kiszoną i pieczarkami. Taki a'la szybki bigosik:)
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99202
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 1053
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5124
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13841
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99202
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 1053
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5124
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13841
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę. Szklimy na rozgrzanym oleju przez około 5 minut. Kapustę białą szatkujemy. Dodajemy pieprz ziarnisty, jałowiec, ziele angielskie, liść laurowy oraz poszatkowaną białą kapustę i kapustę kiszoną wraz z sokiem. Dolewamy 500 ml gorącej wody. Gotujemy pod przykryciem około 70-80 minut, co jakiś czas mieszając.
W tym czasie myjemy, obieramy i kroimy w plasterki pieczarki. Dodajemy do mięsa z kapustą i dusimy jeszcze około 30-35 minut. Pod koniec duszenia doprawiamy jeszcze solą i ewentualnie pieprzem ziołowym. Podajemy gorące posypane koperkiem, ze świeżymi bułeczkami. Smacznego:)