Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i sycące danie jednogarnkowe, w roli głównej z karkówką, młodą białą kapustą, kapustą kiszoną i pieczarkami. Taki a'la szybki bigosik:)
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 13
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 21
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 95
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 13
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 21
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 95
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę. Szklimy na rozgrzanym oleju przez około 5 minut. Kapustę białą szatkujemy. Dodajemy pieprz ziarnisty, jałowiec, ziele angielskie, liść laurowy oraz poszatkowaną białą kapustę i kapustę kiszoną wraz z sokiem. Dolewamy 500 ml gorącej wody. Gotujemy pod przykryciem około 70-80 minut, co jakiś czas mieszając.
W tym czasie myjemy, obieramy i kroimy w plasterki pieczarki. Dodajemy do mięsa z kapustą i dusimy jeszcze około 30-35 minut. Pod koniec duszenia doprawiamy jeszcze solą i ewentualnie pieprzem ziołowym. Podajemy gorące posypane koperkiem, ze świeżymi bułeczkami. Smacznego:)