Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny sposób na tradycyjną pieczoną karkówkę
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3514
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 54
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 3122
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 191
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 145
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3514
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 54
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 3122
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 191
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 145
Składniki
Karkówkę pokroić na konkretne plastry. Zamarynować w ulubionych przyprawach ( najlepiej na całą noc ). Plastry obtoczyć lekko w mące, obsmażyć. Wyłożyć w naczyniu do zapiekania.
Pieczarki pokroić przesmażyć, następnie dodać pokrojona w piórka cebulę chwilę poddusić, na koniec dodać pokrojone w kostkę ogórki ( max.5 ! średnich) Doprawić do smaku solą i pieprzem, wyłożyć na mięso.
Zalewa: szklanka kwasu z ogórków + łyżka koncentratu+ ok. 5 łyżek keczupu ( jeśli koncentrat lub keczup był dość słodki doprawić lekko ostrą papryką). Zalać karkówkę z warzywami. piec pod przykryciem w 180 st. przez godzinę następnie odkryć , zmniejszyć temp i piec jeszcze 30 min.