Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny sposób na tradycyjną pieczoną karkówkę
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22051
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 152
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 342
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 466
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22051
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 152
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 342
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 466
Składniki
Karkówkę pokroić na konkretne plastry. Zamarynować w ulubionych przyprawach ( najlepiej na całą noc ). Plastry obtoczyć lekko w mące, obsmażyć. Wyłożyć w naczyniu do zapiekania.
Pieczarki pokroić przesmażyć, następnie dodać pokrojona w piórka cebulę chwilę poddusić, na koniec dodać pokrojone w kostkę ogórki ( max.5 ! średnich) Doprawić do smaku solą i pieprzem, wyłożyć na mięso.
Zalewa: szklanka kwasu z ogórków + łyżka koncentratu+ ok. 5 łyżek keczupu ( jeśli koncentrat lub keczup był dość słodki doprawić lekko ostrą papryką). Zalać karkówkę z warzywami. piec pod przykryciem w 180 st. przez godzinę następnie odkryć , zmniejszyć temp i piec jeszcze 30 min.