Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 3737
Dodano: 27.08.2012
Odsłon: 29126
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Mięso kroimy w plastry i wykładamy do naczynia żaroodpornego (koniecznie z nakryciem). Doprawiamy solą i pieprzem.
Z reszty składników przyrządzamy sos, zalewamy karkówkę. Wkładamy do pieca na 1,5h na 180 stopni. Czasami trzeba ciut dłużej piec, zależy od pieca:) Sprawdzajcie, czy mięsko jest już kruche. Smacznego:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

taura 24 kwietnia 2013Zgłoś do usunięcia
super przepis, zabieram do ulubionych i daję kciuka :)14 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 28 sierpnia 2012Zgłoś do usunięcia
Ale mi smaku narobiłaś - robię na najbliższy obiad w większym gronie.Amidalla świetny przepis + 58 Kto głosował? | Odpowiedz

amidalla 28 sierpnia 2012Zgłoś do usunięcia
w całości:)10 Kto głosował? | Odpowiedz

Kurka_domowa 27 sierpnia 2012Zgłoś do usunięcia
Twój przepis jest już u mnie w ulubionych, bo na pewno z niego skorzystam. Mam tylko pytanie - czy ziele i listki wcześniej rozgnieść trzeba a czosnek przez praskę przecisnąć, czy wędrują do marynaty w całości?19 Kto głosował? | Odpowiedz