Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka na patykach

Karkówka na patykach

Autor:

Przepisów i artykułów: 842 Ocena: 17305

Dodano:

Odsłon: 479

Królowa grilla!
Reklama
Reklama
Karkówka na patykach

Przygotowanie

  1. Wymieszałam przyprawy z musztardą i olejem.

  2. Plaster miał 45 dag więc użyłam nie całej łyżeczki soli. Utaplałam ją w marynacie i zostawiłam na noc.

  3. Wbiłam w nią pałeczki bambusowe. Wyszły 4 szt.

  4. Rozcięłam je ostrym nożem i dałam na ruszt. Grillowałam dosyć długo na średnim żarze, a na koniec ja lekko przypiekłam dla kolorku. Karkówce potrzeba będzie co najmniej 30 minut. Można też zamknąć pokrywę grilla.
    Rozpływa się w ustach!

  5. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (34)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 14 maja No moja droga pomysł ekstra,taki patyczek do rączki,musztarda i upajać sie pysznym smakiem:) Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 14 maja Zdecydowanie Królowa :D
Sposobów na marynatę są setki i każdy pyszny :)

Czyżby dziś wolne? ;)
Odpowiedzi: 19 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń