Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka pieczona w plastrach z cebulą i majonezem
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 63
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5444
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2540
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 63
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5444
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2540
Składniki
Karkówkę pokroić na plastry o grubości 1-1,5 cm. Przyprawić z każdej strony solą oraz pieprze. Plaster karkówki posmarować majonezem, posypać cebulą i ułożyć plasterek sera i przykryć kolejnym plastrem karkówki. Postępować tak do skończenia się składników. Ostatnia warstwą ma być plaster karkówki. Tak przygotowaną karkówkę przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć wstawić do lodówki na minimum godzinę a najlepiej na całą noc. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i pieczemy pod przykryciem przez 1,5 godziny. Smacznego!