Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka pieczona w plastrach z cebulą i majonezem
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5459
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 968
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11903
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5101
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1391
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5459
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 968
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11903
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5101
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1391
Składniki
Karkówkę pokroić na plastry o grubości 1-1,5 cm. Przyprawić z każdej strony solą oraz pieprze. Plaster karkówki posmarować majonezem, posypać cebulą i ułożyć plasterek sera i przykryć kolejnym plastrem karkówki. Postępować tak do skończenia się składników. Ostatnia warstwą ma być plaster karkówki. Tak przygotowaną karkówkę przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć wstawić do lodówki na minimum godzinę a najlepiej na całą noc. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i pieczemy pod przykryciem przez 1,5 godziny. Smacznego!