Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka pieczona w plastrach z cebulą i majonezem
Przepis dnia
Bardzo smaczna mielonka z wieprzowej łopatki na kanapki, prosta w wykonaniu....
Odsłon: 20931
Świeży, czerwony pomidor, chrupiąca sałata, czerwona cebula i łuskany słonecz...
Odsłon: 85
Polecam bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu sernik, tym razem z brzoskwin...
Odsłon: 1696
Przepis dnia
Bardzo smaczna mielonka z wieprzowej łopatki na kanapki, prosta w wykonaniu....
Odsłon: 20931
Świeży, czerwony pomidor, chrupiąca sałata, czerwona cebula i łuskany słonecz...
Odsłon: 85
Polecam bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu sernik, tym razem z brzoskwin...
Odsłon: 1696
Składniki
Karkówkę pokroić na plastry o grubości 1-1,5 cm. Przyprawić z każdej strony solą oraz pieprze. Plaster karkówki posmarować majonezem, posypać cebulą i ułożyć plasterek sera i przykryć kolejnym plastrem karkówki. Postępować tak do skończenia się składników. Ostatnia warstwą ma być plaster karkówki. Tak przygotowaną karkówkę przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć wstawić do lodówki na minimum godzinę a najlepiej na całą noc. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i pieczemy pod przykryciem przez 1,5 godziny. Smacznego!