Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka pieczona w plastrach z cebulą i majonezem

Karkówka pieczona w plastrach z cebulą i majonezem

Autor:

Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 11779

Dodano:

Odsłon: 10785

Karkówka pieczona w plastrach z cebulą i majonezem

Składniki

  • Karkówka 1,5 kg ( 9 plastrów)
  • Cebula duża
  • Majonez 8 łyżek
  • Ser żółty 8 plastrów
  • Sól
  • Pieprz
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Karkówka pieczona w plastrach z cebulą i majonezem

Przygotowanie

  1. Karkówkę pokroić na plastry o grubości 1-1,5 cm. Przyprawić z każdej strony solą oraz pieprze.
    Plaster karkówki posmarować majonezem, posypać cebulą i ułożyć plasterek sera i przykryć kolejnym plastrem karkówki. Postępować tak do skończenia się składników. Ostatnia warstwą ma być plaster karkówki.

    Tak przygotowaną karkówkę przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć wstawić do lodówki na minimum godzinę a najlepiej na całą noc.

    Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i pieczemy pod przykryciem przez 1,5 godziny. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń