Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka pieczona w plastrach z cebulą i majonezem
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1789
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14371
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19482
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1789
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14371
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19482
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13149
Składniki
Karkówkę pokroić na plastry o grubości 1-1,5 cm. Przyprawić z każdej strony solą oraz pieprze. Plaster karkówki posmarować majonezem, posypać cebulą i ułożyć plasterek sera i przykryć kolejnym plastrem karkówki. Postępować tak do skończenia się składników. Ostatnia warstwą ma być plaster karkówki. Tak przygotowaną karkówkę przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć wstawić do lodówki na minimum godzinę a najlepiej na całą noc. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i pieczemy pod przykryciem przez 1,5 godziny. Smacznego!