Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tak przygotowane mięso w smaku przypomina szaszłyka, mnie bardzo smakuje
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1140
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 98
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10562
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1140
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 98
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10562
Składniki
1. mięso umyć, pokroic na dość cienkie plastry ale nie kroić mięsa do końca (od spodu wszystkie plastry mają trzymać sie razem), 2. musztardę wymieszać z pozostałymi przyprawami, natrzeć dokładnie mięso ( z wierzchu i między nacięciami), odstawic na noc do lodówki, 3. cebule i pomidora pokroic, w co drugie nacięcie włożyć plaster boczku, cebuli i pomidora, od góry mięso spiąć patyczkami do szaszłyków, 4. mięso włożyć do naczynia, przykryć, wstawić do zimnego piekarnika, piec ok 80-90 min w 180 st, po upieczeniu odstawić na chwilę, nastepnie pokroić mięso, rozkrawając co drugi plaster, smacznego