Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka w wydaniu słodko - kwaśnym -to pyszne danie obiadowe
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10214
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2846
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1960
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 748
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10214
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2846
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1960
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 748
Składniki
Marynatę przygotować w/g przepisu na opakowaniu.Mięso pokroić w niezbyt grube plastry.Zamarynować na 4 godz.Cebulę pokroić w piórka.Jabłka dokładnie umyć nie obierać ich ze skórki,wyciąć jedynie gniazda nasienne,pokroić na mniejsze cząstki.
Na patelni rozgrzać olej zrumienić na nim zamarynowaną karkówkę.
Na tłuszczu ze smażenia mięsa usmażyć cebulę doprawiając ją solą i pieprzem.
Do naczynia żaroodpornego włożyć na dno połowę podsmażonej cebuli ułożyć na nią karkówkę. Na karkówkę ułożyć resztę cebuli,żurawinę oraz jabłka które lekko posypać majerankiem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić do pieczenia.Piec 50 min.,w połowie pieczenia na mięso położyć piórka masła.Mięso powinno w tym czasie zmięknąć i lekko zbrązowieć.Trzeba jednak uważać aby nie przypaliła się cebula lub owoce i w razie potrzeby potrawę przykryć.