Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka pieczona z owocami

Karkówka pieczona z owocami

Autor:

Przepisów i artykułów: 299 Ocena: 1461

Dodano:

Odsłon: 477

Karkówka w wydaniu słodko - kwaśnym -to pyszne danie obiadowe

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Karkówka pieczona z owocami

Przygotowanie

  1. Marynatę przygotować w/g przepisu na opakowaniu.Mięso pokroić w niezbyt grube plastry.Zamarynować na 4 godz.Cebulę pokroić w piórka.Jabłka dokładnie umyć nie obierać ich ze skórki,wyciąć jedynie gniazda nasienne,pokroić na mniejsze cząstki.

  2. Na patelni rozgrzać olej zrumienić na nim zamarynowaną karkówkę.

  3. Na tłuszczu ze smażenia mięsa usmażyć cebulę doprawiając ją solą i pieprzem.

  4. Do naczynia żaroodpornego włożyć na dno połowę podsmażonej cebuli ułożyć na nią karkówkę. Na karkówkę ułożyć resztę cebuli,żurawinę oraz jabłka które lekko posypać majerankiem.

  5. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić do pieczenia.Piec 50 min.,w połowie pieczenia na mięso położyć piórka masła.Mięso powinno w tym czasie zmięknąć i lekko zbrązowieć.Trzeba jednak uważać aby nie przypaliła się cebula lub owoce i w razie potrzeby potrawę przykryć.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń