Dania główne Przepis na:
Karkówka pieczona z pieczarkami

Przepisów i artykułów: 2383 Ocena: 15394
Dodano: 19.11.2019
Odsłon: 429
Składniki
- Karkówka wieprzowa 1 kg
- Cebula biała 1 szt.
- Papryka czerwona 1 szt.
- Pieczarki ½ kg
- Sól i pieprz do smaku
- Przyprawa do karkówki
5-6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Wykonanie:
Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w grube plastry. Natrzeć przyprawami i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na mięsie ułożyć oczyszczone i pokrojone pieczarki, cebulę i paprykę. Przykryć, wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec przez godzinę, wytworzony sos zagęścić i polewać upieczoną karkówkę do obiadu.
Komentarze do przepisu (0)