Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka pieczona z pieczarkami

Karkówka pieczona z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2383 Ocena: 15394

Dodano:

Odsłon: 429

Krucha i smaczna karkówka na obiad.

Składniki

  • Karkówka wieprzowa 1 kg
  • Cebula biała 1 szt.
  • Papryka czerwona 1 szt.
  • Pieczarki ½ kg
  • Sól i pieprz do smaku
  • Przyprawa do karkówki
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w grube plastry. Natrzeć przyprawami i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na mięsie ułożyć oczyszczone i pokrojone pieczarki, cebulę i paprykę. Przykryć, wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec przez godzinę, wytworzony sos zagęścić i polewać upieczoną karkówkę do obiadu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń