Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naszedł nas pomysł na danie jednogarnkowe, w którym nie trzeba nic robić. Po prostu wkładacie do piekarnika i samo dochodzi. Do pieczenia użyliśmy naczynia glinianego, dostosowanego do wolnego pieczenia w niskiej temperaturze, jednak z powodzeniem można użyć zwykłej brytfanki.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 9550
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3831
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42140
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 454
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 265
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 399
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 9550
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3831
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42140
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 454
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 265
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 399
Składniki
Mięso kroimy na dość duże kawałki. Jarzyny kroimy w kostkę. Ziemniaki w większą kostkę. Por w piórka. Cebule na ćwiartki. Większe grzyby kroimy na kawałki. Mięso, jarzyny, cebule, ziemniaki, grzyby, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie i kaszę, przekładamy do naczynia żaroodpornego (u nas garnek do pieczenia), zalewamy bulionem, dodajemy chlust wina i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 75°C. Odtąd pieczemy 5 i pół godziny. W tym czasie, wszystkie składniki przejdą wspaniałymi aromatami i smakami, a mięso będzie bardzo kruche. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.