Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływające się w ustach soczyste mięso, pełne aromatu w towarzystwie warzywnej salsy to idealne danie na chłodniejsze dni dla całej rodziny. Tym daniem zaskoczysz również gości!
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22283
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 130
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 146
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22283
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 130
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 146
Składniki
Mięso płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na płaty o szerokość około 1 cm. Oprószamy solą pieprzem oraz papryką słodką i ostrą z obu stron. Cebulę kroimy w piórka a czosnek miażdżymy i siekamy. Z papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie paseczki razem z ogórkami. Na rozgrzanym oleju obsmażamy mięso na złoty kolor z obu stron. Dodajemy cebulę z czosnkiem i smażymy chwilkę. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, przecier pomidorowy oraz wodę. Doprowadzamy do wrzenia, gotujemy do miękkości mięsa, około godzinę. Po tym czasie dodajemy pokrojone papryki oraz ogórki i dusimy jeszcze około 15 minut. Jeżeli sos będzie kwaskowaty, dodajemy łyżeczkę cukru a następnie zagęszczamy łyżką mąki połączoną z zimną wodą. Gotujemy chwilę do zgęstnienia. Smacznego.