Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływające się w ustach soczyste mięso, pełne aromatu w towarzystwie warzywnej salsy to idealne danie na chłodniejsze dni dla całej rodziny. Tym daniem zaskoczysz również gości!
Mięso płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na płaty o szerokość około 1 cm. Oprószamy solą pieprzem oraz papryką słodką i ostrą z obu stron.
Cebulę kroimy w piórka a czosnek miażdżymy i siekamy. Z papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie paseczki razem z ogórkami.
Na rozgrzanym oleju obsmażamy mięso na złoty kolor z obu stron. Dodajemy cebulę z czosnkiem i smażymy chwilkę. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, przecier pomidorowy oraz wodę. Doprowadzamy do wrzenia, gotujemy do miękkości mięsa, około godzinę. Po tym czasie dodajemy pokrojone papryki oraz ogórki i dusimy jeszcze około 15 minut. Jeżeli sos będzie kwaskowaty, dodajemy łyżeczkę cukru a następnie zagęszczamy łyżką mąki połączoną z zimną wodą. Gotujemy chwilę do zgęstnienia.
Smacznego.
Tarta ze szparagami będzie doskonałym pomysłem na wiosenno-letni obiad. Propo...
Odsłon: 105
Rurki z kremem to klasyczny deser, który popularność zdobył dzięki serwowaniu...
Odsłon: 227
Pyszna sałatka obiadowa, która świetnie komponuje się z ziemniakami i wszelak...
Odsłon: 147
Smaczna biała kiełbasa zasmażana z białą kapustą i podsmażonymi ziemniaczkami...
Odsłon: 165
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 228
Tarta ze szparagami będzie doskonałym pomysłem na wiosenno-letni obiad. Propo...
Odsłon: 105
Rurki z kremem to klasyczny deser, który popularność zdobył dzięki serwowaniu...
Odsłon: 227
Pyszna sałatka obiadowa, która świetnie komponuje się z ziemniakami i wszelak...
Odsłon: 147
Smaczna biała kiełbasa zasmażana z białą kapustą i podsmażonymi ziemniaczkami...
Odsłon: 165
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 228
Składniki
Mięso płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na płaty o szerokość około 1 cm. Oprószamy solą pieprzem oraz papryką słodką i ostrą z obu stron. Cebulę kroimy w piórka a czosnek miażdżymy i siekamy. Z papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie paseczki razem z ogórkami. Na rozgrzanym oleju obsmażamy mięso na złoty kolor z obu stron. Dodajemy cebulę z czosnkiem i smażymy chwilkę. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, przecier pomidorowy oraz wodę. Doprowadzamy do wrzenia, gotujemy do miękkości mięsa, około godzinę. Po tym czasie dodajemy pokrojone papryki oraz ogórki i dusimy jeszcze około 15 minut. Jeżeli sos będzie kwaskowaty, dodajemy łyżeczkę cukru a następnie zagęszczamy łyżką mąki połączoną z zimną wodą. Gotujemy chwilę do zgęstnienia. Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kluski Śląskie - Idealny przepis
Dania główne
Kiełbasa biała zasmażana z kapustą i ziemniakami
Dania główne
Tarta ze szparagami
Dania główne
Naleśniki z bananami
Kluski Śląskie - Idealny przepis
Jaki jest idealny przepis na Śląskie Kluski?? Tajemnica tkwi w cieśnie. Ziemn...
Odsłon: 68
Kiełbasa biała zasmażana z kapustą i ziemniakami
Smaczna biała kiełbasa zasmażana z białą kapustą i podsmażonymi ziemniaczkami...
Odsłon: 165